ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση Μητρόπουλου: «Οι πιο παράξενες και ανήθικες εκλογές της ιστορίας μας»

Νέα επίθεση Μητρόπουλου: «Οι πιο παράξενες και ανήθικες εκλογές της ιστορίας μας»

Για τις «πιο παράξενες και ανήθικες εκλογές της ιστορίας μας» έκανε λόγο ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Aλέξης Μητρόπουλος.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «ο λαός μας καλείται να ψηφίσει κόμματα τα οποία έχουν υποχρεωτικά ως πρόγραμμα το μνημόνιο κι αυτό πλήττει τις αρχές της Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς για το «αν θα έλεγε τα ίδια αν είχε μπει στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Αττικής», υπογράμμισε τη «συνέπεια σε ό,τι λέει», υπενθυμίζοντας ότι την 21η Φεβρουαρίου είχε «καταγγείλει την αποτυχημένη διαπραγμάτευση».

«Είχα μια γραμμή πορείας, όχι γιατί ήθελα να πλήξω τον Τσίπρα και την αποτυχημένη γραμμή διαπραγμάτευσης, αλλά για τα μέτρα που περιέχονταν» αιτιολόγησε τη στάση του ο κ.Μητρόπουλος.

Επανερχόμενος στο ζήτημα της εκλογικής μάχης της 20ης Σεπτεμβρίου, τόνισε ότι «αυτό που καλούνται οι Έλληνες στις 20 Σεπτεμβρίου είναι να νομιμοποιήσουν το κοινωνικό ολοκαύτωμα του τρίτου μνημονίου».

Σχετικά με το ζήτημα της διαπραγμάτευσης είπε ότι «πήγαμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή και παιζόταν αν θα μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

Για το σχέδιο σπίλωσής του εκ των έσω και σχετικά με το θέμα της πρόθεσης της ψήφου, μετά από τη χθεσινή του προτροπή για ψήφο στο ΚΚΕ, είπε ότι «η ψήφος είναι μυστική, είπα απλώς η τοποθέτησή μου. Αυτή η επιλογή είναι κυρίως για τους νέους η εντιμότερη ψήφο».

«Οι δανειστές πρέπει να πάρουν μήνυμα αν ο λαός τους πει ότι δεν θα νομιμοποιήσει την καταστροφή του» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «οι εκλογές αυτές είναι παράδοξες, πλήττουν τον πυρήνα της δημοκρατίας. Ο λαός καλείται να νομιμοποιήσει την αποτυχία των διαπραγματεύσεων».

Αναφορικά με τη ρήξη του με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι παρά το ότι ψήφισε «παρών» στα προαπαιτούμενα και το τρίτο πρόγραμμα «δεν είχε επιλέξει τη ρήξη» και ξεκαθάρισε ότι θα είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αν είχε πραγματοποιηθεί η διαδικασία «πιστεύοντας ότι θα πηγαίναμε με σχέδιο».

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τα περί «θατσερισμού», συμπληρώνοντας ότι «ποτέ στην ιστορία της Αριστεράς, κυβέρνηση δεν εφάρμοσε μέτρα τέτοιας σκληρότητας κατά του λαού της».

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του, ο λαός δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που έρχεται» έκλεισε ο κ. Μητρόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις