ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Εκπροσωπούμε την Κεντροδεξιά που δεν είναι στις λίστες Λαγκάρντ

Καμμένος: Εκπροσωπούμε την Κεντροδεξιά που δεν είναι στις λίστες Λαγκάρντ

«Οι υπηρεσίες σε στρατηγικούς τομείς πρέπει να παραμείνουν στο δημόσιο τομέα - Πρότυπα σχολεία σε κάθε νομό – Ισοδύναμα για το ΦΠΑ 23% - Η κυβέρνηση λειτούργησε σωστά στο θέμα των προσφύγων – Άμεσα μέτρα στα νησιά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

«Η βαριά φορολόγηση σταματάει την ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για να συμπληρώσει ότι όσο πιο μικρή είναι η φορολόγηση τόσο πιο πιθανό να είναι πιο πολλά τα έσοδα για το κράτος.

«Πρέπει να δώσουμε τα κίνητρα για να έρθουν στη χώρα τα 160 εκατ. ευρώ από καταθέσεις στο εξωτερικό και να βγουν τα 45 εκατ. ευρώ από τα σεντούκια» σημείωσε ο κ. Καμμένος ερωτηθείς σχετικά στο debate των πολιτικών αρχηγών.

Εξάλλου, επισήμανε ότι χρειάζεται σταθερό φορολογικό σύστημα, κάτι που θα βοηθήσει τις επενδύσεις, ενώ για τα νησιά ανέφερε ότι θα έπρεπε να γίνουν ελεύθερες φορολογικές ζώνες.

Τέλος, ο κ. Καμένος δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι η μεγαλύτερη αποτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν ότι δεν κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο χαρακτήρισε μάλιστα ως έναν άδικο φόρο.

«Οι υπηρεσίες σε στρατηγικούς τομείς πρέπει να παραμείνουν στο δημόσιο τομέα»

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε το μόνο κόμμα που δεν είχαμε απώλειες από την υπογραφή της συμφωνίας, αν και ήταν μια δύσκολη επιλογή» επισήμανε επίσης ο Πάνος Καμμένος.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως εξήγησε, η χώρα θα έβγαινε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι τράπεζες θα είχαν καταστραφεί. Όπως σημείωσε, μπορεί με τη συμφωνία να μην τα καταφέραμε με τον ΕΝΦΙΑ, αλλά καταφέραμε ορισμένα πράγματα, μεταξύ των οποίων να μην διέπεται η συμφωνία από το αγγλικό Δίκαιο, να επανακτήσει η χώρα την κυριαρχία της, καθώς και το πακέτο ενίσχυσης ύψους 45 εκατ. ευρώ.

Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ακόμα ότι οι υπηρεσίες σε στρατηγικούς τομείς πρέπει να παραμείνουν στο δημόσιο τομέα, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι το Δημόσιο έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ) για προγράμματα ανάπτυξης.

«Πρότυπα σχολεία σε κάθε νομό – Ισοδύναμα για το ΦΠΑ 23%»

«Η παιδεία πρέπει να δίνει έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία», υποστήριξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα θέματα της παιδείας. Επίσης, επισήμανε ότι η θέση των ΑΝ.ΕΛ είναι να υπάρχουν πρότυπα σχολεία σε κάθε νομό.

Για το θέμα των «αιωνίων φοιτητών» ανέφερε ότι δικαιολογεί την παράταση του χρόνου σπουδών των φοιτητών για οικονομικούς λόγους, καθώς και για λόγους υγείας.

Εξάλλου, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι είχε σήμερα ενημέρωση από την υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας, Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου, ότι δεν θα υπάρχουν κενά στο προσωπικό κατά την έναρξη του σχολικού έτους.

Σχετικά με την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «οι σχολικοί φύλακες είναι χρήσιμοι για την ασφάλεια των παιδιών μας».

Τέλος, χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, και δήλωσε ότι «πιστεύω θα βρούμε ισοδύναμα».

«Η κυβέρνηση λειτούργησε σωστά στο θέμα των προσφύγων – Άμεσα μέτρα στα νησιά»

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαφώνησαν με το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, και το καταψηφίσαμε, αλλά στο θέμα με τους πρόσφυγες η κυβέρνηση ενέργησε σωστά, τα πλοία που μπήκαν για να εκτονωθεί η κατάσταση στα νησιά ήταν και δική μας άποψη», επισήμανε ο Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

«Εμείς λέγαμε για την κατάργηση του Δουβλίνο ΙΙ και μας λοιδόρησαν. Σήμερα το προτείνει η κυρία Μέρκελ», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος, για να συμπληρώσει ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες, αλλά και οι λαθρομετανάστες».

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. πρότεινε να υπάρξουν άμεσα μέτρα για τα νησιά (Λέσβος και Κως): να τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να ενισχυθούν οικονομικά και να υπάρξουν επιπλέον πλοία που θα μεταφέρουν τους πρόσφυγες, (ενώ πάνω σε αυτά να γίνει και η καταγραφή τους).

Εξάλλου, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι εκμεταλλεύτηκαν το θέμα και «ήρθαν να μας απειλήσουν με τους πρόσφυγες, καθώς σε περίπτωση που βγαίναμε από την Ε.Ε. όλοι αυτοί θα έμεναν εδώ».

«Λυπηρή η επίθεση στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ»

«Λυπάμαι ιδιαίτερα γιατί ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έφθασε πλέον στο σημείο να εμπλέκει αξιωματικούς με την πολιτική και να επιτίθεται στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ», τόνισε επίσης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ.

Σχετικά με τη δικογραφία για τα υποβρύχια, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ ανέφερε ότι η εξεταστική επιτροπή που ζητούν οι έξι εισαγγελείς αφορά άλλη υπόθεση από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Εξάλλου, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι τόσο ο ίδιος ως υπουργός 'Αμυνας όσο και η κυβέρνηση κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να απελευθερωθούν τα χρήματα και να δοθούν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.

«Αποδείξαμε ότι την εθνική συμφιλίωση μπορούμε να την κάνουμε πράξη. Και συνεργαστήκαμε με τον Αλέξη Τσίπρα και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πολύ καλά» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να συνεργαστεί εκ νέου μετά τις εκλογές για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «οι ΑΝ.ΕΛ εκπροσωπούμε ένα κομμάτι της Κεντροδεξιάς που δεν είναι στις λίστες Λαγκάρντ και που δεν καλύπτει τον Παπασταύρου», ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Μακάρι το ΠΑΣΟΚ να απαλλαχτεί από τα βαρίδια, με αυτά τα βαρίδια όχι». Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ποτάμι ανέφερε: «Θέλω να ακούσω το Ποτάμι για το όνομα της Μακεδονίας, το θέμα της Θράκης και για τα ελληνοτουρκικά».

Σχετικές ειδήσεις