ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Προβάδισμα 5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Εκλογές 2015: Προβάδισμα 5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Αυξάνεται η συσπείρωση των δύο μεγάλων κομμάτων σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση η οποία βλέπει σήμερα (11/10/2015) το φως της δημοσιότητας, με την ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία να μεγαλώνει.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ - Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pro Rata για την εφημερίδα των Συντακτών, o ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφές προβάδισμα 5 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ οι ενδείξεις για τις συσπειρώσεις των δύο κομμάτων δείχνει ότι το κόμμα του Αλέξης Τσίπρα έχει ακόμη περιθώρια αύξησης της δεξαμενής των ψηφοφόρων του καθώς η συσπείρωση του κόμματος κινείται ακόμη σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, με ανοδικές τάσεις.

Όπως δείχνει η δημοσκόπηση η συσπείρωση για τη ΝΔ φαίνεται ότι έχει πιάσει «ταβάνι» με 83%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται κοντά στο 64%. Το σκηνικό ενδέχεται ασφαλώς να αλλάξει μέχρι την κάλπη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pro Rata, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα παρακάτω ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ 28,5%
Νέα Δημοκρατία 23,5%
Χρυσή Αυγή 6,5%
Το Ποτάμι 4%
ΚΚΕ 4,5%
ΑΝ.ΕΛ. 2,5%
ΠΑΣΟΚ 4,5%
ΛΑΕ 2,5%
Εν. Κεντρώων 3,5%
Άλλο 2,5%
ΔΞ/ΔΑ 17,5%

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, είχε διαφορά 3,5% από τη ΝΔ.

Στο όριο βρίσκονται τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όσο και η Λαϊκή Ενότητα, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και έτσι το σκηνικό παραμένει ρευστό.

Δείτε εδώ όλες τις δημοσκοπήσεις