ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Λασπολόγος ο Καμμένος - Πονηρούλης ο Τσίπρας

Μεϊμαράκης: Λασπολόγος ο Καμμένος - Πονηρούλης ο Τσίπρας

Η συνεννόηση δεν είναι «κόλπο εξυπνάδας ή τακτικής», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στον ANT1, επισημαίνοντας πως οι εκλογές είναι «η τελευταία ευκαιρία για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας».

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΜΜΕΝΟ, ΠΩΣ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ

«Έχουμε αλλάξει επτά πρωθυπουργούς από την αρχή της κρίσης. Δεν μπορεί ανά πεντάμηνο να αλλάζει η κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προσθέτοντας πως «θέλουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα με τους δανειστές, υποστήριξε ότι «η διαπραγμάτευση δεν κρίνεται μόνο από τον πόσο καιρό διαπραγματεύομαι, αλλά από το αποτέλεσμα» και καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «μας φέσωσε 90 δισ».

Σημείωσε επίσης ότι η ΝΔ δεν ψήφισε το μνημόνιο, αλλά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. «Μήπως δεν έχουν καταλάβει πόσα παίρνει η χώρα από την Ευρώπη;», διερωτήθηκε στη συνέχεια.

Για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΔ ότι αντιπροσωπεύει το «παλιό», ο κ. Μεϊμαράκης παρατήρησε ότι «υπάρχουν νέοι με γερασμένα μυαλά και γέροι με νεανικά».

«Ο 40άρης θέλει να πετάξει όλους τους παλιούς. Δεν είναι επειδή είμαι νέος πετάω όλα τα παλιά στα άχρηστα. Συνδυάζω το νέο με την εμπειρία των παλιών. Πήγε (ο Αλέξης Τσίπρας) ως άπειρος στη Ρωσία και ζήτησε χρήματα. Δεν ήξερε ότι είχαμε πάει κι εμείς; Χαζοί είμαστε;», είπε.

Ερωτηθείς για τους χαρακτηρισμούς που απέδωσε στον κ. Τσίπρα είπε ότι είπε τα σχόλια τύπου «αυτοφωράκιας» ήταν αυθόρμητα και «αργκό της δικηγορίας», ενώ καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «δεν έχει κολλήσει ποτέ ένσημα στη ζωή του».

«Αν το είχε κάνει, θα ήξερε ότι δεν είναι κακό. Είναι μια λέξη που μπορεί να χρησιμοποιείται πολύ. Όλοι το ξέρουμε», υποστήριξε.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας «μετέφερε όλα αυτά που πρέπει να πληρώσουν οι πολίτες για μετά τις εκλογές» και γι’ αυτό, όπως είπε, τον αποκάλεσε «πονηρούλη».

«Έφερε τη συμφωνία, είναι 40 χρονών και σου λέει θα βρω κάποιον άλλο να την υλοποιήσει. Ο Μεϊμαράκης όταν θα αναλάβει την πρωθυπουργία θα προσπαθήσει να συνεννοηθεί», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι το κόμμα του αυξάνει τα ποσοστά του και εβδομάδα με εβδομάδα πείθει περισσότερο. «Τα ποσοστά των εκλογών δε σημαίνει ότι είναι κι αυτά, βάσει των οποίων δημιουργούνται τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων.

Πριν από μια βδομάδα αν λέγαμε ότι η ΝΔ το πάει σε ντέρμπι, θα γέλαγαν όλοι. Τώρα προβληματίζονται. Ρωτάνε, θέλουν να μάθουν. Αν ήταν μεγαλύτερη η προεκλογική περίοδος θα ήμασταν πρώτοι», σημείωσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για την επίθεση που – όπως είπε - δέχεται από τον Πάνο Καμμένο, ενώ χαρακτήρισε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων «παλαβωμένο» επειδή δεν μπαίνει στη Βουλή. «Τίποτα καινούριο δεν υπάρχει για το θέμα με τον Καμμένο», δήλωσε, σημειώνοντας ότι «το θέμα έχει τελειώσει». Μάλιστα, εξέφρασε την έκπληξή του για το ότι επανήλθε το θέμα, καθώς, αφού διάβασε τη δικογραφία, βεβαιώθηκε ότι «δεν υπάρχει τίποτα». Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «μόνιμο λασπολόγο» και «κατάδικο δύο φορές», που το όνομά του είναι γραμμένο στη δικογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Θεωρώ ότι το έκανε μόνο για να μου φάει το 1,5 λεπτό που είχα», είπε, σχολιάζοντας τη μεταξύ τους αντιπαράθεση κατά το ντιμπέιτ. Πρόσθεσε δε ότι «δεν ασχολείται» με τη «λάσπη που ρίχνει» ο κ. Καμμένος, καθώς «τα ίδια έκανε και με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίον κατηγορούσε ότι ήταν αρχηγός της 17 Νοέμβρη».

«Γιατί δεν το έκανε όταν ήταν υπουργός Άμυνας; Δε λέει τέτοια πράγματα μέσα η δικογραφία, δεν ήρθε τότε που λέει. Μπορούσε να καλέσει για συζήτηση στη Βουλή τότε, γιατί το κάνει μια εβδομάδα πριν τις εκλογές;», διερωτήθηκε.

«Θα πει ο κάθε Τσίπρας και ο κάθε Καμμένος στον Μεϊμαράκη ότι είμαι διεφθαρμένος;», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι έχει ελεγχθεί «από πάνω μέχρι κάτω» μετά το 2010. «Με ξετίναξε το ΣΔΟΕ», επισήμανε για να προσθέσει ότι σε θέματα ηθικής τάξης «δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου».

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ότι το κόμμα του θα στραφεί προς τα άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίψει τις προτάσεις του.

Το πρώτο κόμμα στο οποίο θα στραφώ θα είναι το δεύτερο κόμμα. Εάν το δεύτερο κόμμα δεν θέλει να συνεργασθεί, θα στραφώ προς τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και με τα οποία μπορεί κανείς τουλάχιστον να συμφωνήσει ως προς ένα σχέδιο για μία βιώσιμη κυβέρνηση, ελπίζω τετραετούς θητείας, λέει.

Η προκήρυξη νέων εκλογών αυτή τη φορά θα βυθίσει τη χώρα σε πολιτική αστάθεια, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας. Είμαι ώριμος. Είμαι έτοιμος, έχω σχέδιο, έχω μαζί μου τα στελέχη του κόμματος και μία ενωμένη κοινοβουλευτική ομάδα για να βγάλω τη χώρα από την κρίση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι έδιωξε τους επενδυτές με το κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και το πάγωμα πολλών ιδιωτικοποιήσεων.

Η Ελλάδα πρέπει να άρει τον αποκλεισμό των μεγάλων σχεδίων για έργα υποδομής που έχουν παγώσει υπό την προηγούμενη κυβέρνηση και να προωθήσει τις επενδύσεις. Πρώτος μας στόχος θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη χώρα, λέει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο Reuters.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι ακόμη κι αν η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίσει καθαρή νίκη, θα συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό μίας ομάδας διαπραγμάτευσης που θα αναλάβει τη διαχείριση της σχέσης με τους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Πρέπει να συντονιστούμε και να καταλήξουμε σε μία συμφωνία. Κι ακόμη κι αν κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, θα συγκροτηθεί μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στην οποία θα πρέπει να μετάσχουν. Είναι η δημοκρατική υποχρέωση τους να συμμετέχουν.

Ερωτηθείς αν θα επαναδιαπραγματευτεί τμήματα του πακέτου διάσωσης, ο ίδιος απάντησε ότι η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο, να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών δανειστών και να προωθήσει μέτρα που θα μειώσουν τις επιπτώσεις της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Πρόσθεσε ακόμη ότι μία κυβέρνηση με επικεφαλής τη ΝΔ θα επιχειρήσει να μειώσει τους φόρους και θα επιδιώξει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Οι εταίροι μας δεν θέλουν να μας στραγγαλίσουν, είπε ο κ.Μεϊμαράκης και δήλωσε πεπεισμένος ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα είναι έτοιμοι να συζητήσουν για μέτρα βελτίωσης της δυσχερούς κατάστασης, αν η Αθήνα εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας.

Σχετικά με το σκληρό σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, το οποίο η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει μέχρι το τέλος του χρόνου, ο συντηρητικός ηγέτης είπε ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συμφωνήσει σε περικοπές των συντάξεων.

Δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα μαγικό κουμπί στο ζήτημα αυτό και να δώσουμε υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν και θα αποδειχτούν ψεύτικες. Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα.

Σχετικές ειδήσεις