ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Κατρούγκαλου σε Μεϊμαράκη: Πετύχαμε αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη

Απάντηση Κατρούγκαλου σε Μεϊμαράκη: Πετύχαμε αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη

Απάντηση στα όσα υποστήριξε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ, έδωσε οΓιώργος Κατρούγκαλος τονίζοντας ότι «πετύχαμε να συμπεριληφθεί στο μνημόνιο η δυνατότητα μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού που θα εξασφαλίζει κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια των συνταξιούχων».

«Πετύχαμε να συμπεριληφθεί στο μνημόνιο η δυνατότητα να αντικαταστήσουμε τις νομοθετικές ρυθμίσεις τους, οι οποίες όντως οδηγούν σε μειώσεις των συντάξεων, ιδίως των κατώτατων, με μία συνολική μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, που θα εξασφαλίζει κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια των συνταξιούχων. Εμείς αγωνιζόμαστε πάντα για τους παραπάνω στόχους και στον αγώνα αυτόν έχουμε μαζί μας τόσο τους Έλληνες όσο και τους εργαζόμενους ολόκληρης της Ευρώπης» δήλωσε ο τέως υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΝΔ. Β. Μεϊμαράκη, στη ΔΕΘ.
Απαντώντας στον Β. Μεϊμαράκη, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι «παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ και του αποπροσανατολιστικού θορύβου που οργανώνουν κέντρα της διαπλοκής, η εφαρμογή των αντι-ασφαλιστικών νόμων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αποτελεί μονόδρομο» και προσέθεσε:
«Γιατί το στοίχημά μας δεν είναι αποκλειστικά εθνικό, αλλά είναι και υπόθεση των εργαζομένων όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κατεύθυνση αυτή συνάντησα στο Βερολίνο τα γερμανικά συνδικάτα και στο Παρίσι τον γραμματέα της CGT, γιατί ο αγώνας κατά του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη απαιτεί τη συστράτευση όλων των δυνάμεων της εργασίας. Γι αυτό στις εκλογές αυτές οι εργαζόμενοι καλούνται να αποφασίσουν αν θα επιλέξουν όσους υπερασπίζονται τα δικά τους συμφέροντα ή εκείνους που αποδεδειγμένα εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργοδοτών και της διαπλοκής».

Σχετικές ειδήσεις