ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: Λάβρος κατά Τσίπρα για τρίτο μνημόνιο και μεταναστευτικό

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: Λάβρος κατά Τσίπρα για τρίτο μνημόνιο και μεταναστευτικό

Νέα επίθεση εξαπέλυσε στον Αλέξη Τσίπρα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στο Euronews, χρεώνοντάς του πως «είπε ψέματα, υποσχέθηκε ανάπτυξη κι έφερε ύφεση».

Ερωτηθείς για το τι άλλαξε τους τελευταίους εννέα μήνες και μετά από μία συντριπτική ήττα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται πια ισοδύναμα κόμματα, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Άλλαξε η ίδια η Ελλάδα, αλλάξαμε και εμείς. Ο κ. Τσίπρας είπε πολλά ψέματα τον Γενάρη. Το Γενάρη του ‘15 η χώρα ήταν με πλεονάσματα, με μια προοπτική ανάπτυξης και τώρα είναι με ύφεση, είναι με ελλείμματα, είναι με ανεργία».

«Τα τελευταία χρόνια καταλάβαμε πως χωρίς συνεννοήσεις και συνεργασίες η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά», σημείωσε, ερωτηθείς για τις συνεργασίες που θα επιδιώξει η ΝΔ, ακόμη και με το ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση νίκης στις εκλογές. Πρόσθεσε δε, πως: «Δεν είναι τυχαίο ότι οι υπόλοιπες χώρες που ήταν σε προγράμματα, ή είναι σε πρόγραμμα ή βγαίνουν απ΄ το πρόγραμμα διότι οι πολιτικές τους δυνάμεις, όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους και εφήρμοσαν ένα κοινό πρόγραμμα με ένα βηματισμό, ο οποίος τους επέτρεψε να διατηρήσουν και την αυτονομία τους ταυτόχρονα. Γι αυτό ακριβώς πιστεύω ότι στη φάση που βρισκόμαστε μόνο με συνεργασίες των πολιτικών δυνάμεων και καλή συνεργασία των θεσμικών παραγόντων μπορεί η χώρα να πάει μπροστά».

Για το αν θα τηρήσει η ΝΔ τη συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα επιδιώξει επαναδιαπραγμάτευσή της, ο κ. Μεϊμαράκης ήταν σαφής: «Εμείς κατ΄ αρχήν ψηφίσαμε την πορεία της χώρας μέσα στην Ευρώπη. Γιατί γνωρίζουμε πόσο αδύνατο είναι, είναι καταστροφικό είναι να φύγει η χώρα από την Ευρώπη», υπογράμμισε, τονίζοντας πως: «Τα μέτρα τα συγκεκριμένα όμως είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα. Γνωρίζω ότι η Ευρώπη δεν θέλει να μας σκοτώσει , θέλει να μας βοηθήσει. Με αυτή τη σκέψη λοιπόν, εφόσον και η Ευρώπη δει ότι μια κυβέρνηση μέσα στον πρώτο χρόνο θέλει να νοικοκυρέψει, είμαι σίγουρος ότι οι προτάσεις και οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί και δεν μπορούν να εφαρμοστούν και είναι πολύ υφεσιακές, μπορούν να συζητηθούν μετά όμως από αρκετό χρονικό διάστημα».

Χαρακτήρισε δε, «βραδυφλεγή βόμβα» το μείζον ζήτημα των προσφύγων που εισέρχονται κατά κύματα στην Ελλάδα: «Θα αναγκαστούμε να διαχειριστούμε όταν θα αναλάβουμε και έγινε βόμβα διότι η απελθούσα κυβέρνηση δεν τα διαχειρίστηκε όπως θα έπρεπε, γιατί ξέρετε πολλές φόρες, αυτά πρέπει να τα προλαβαίνεις».

Σχετικές ειδήσεις