Τσίπρας: Την Κυριακή θα πούμε ακόμα ένα μεγάλο «ΌΧΙ»

Newsbomb

Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλαν από το Σύνταγμα τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και οι πολίτες που κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Χιλιάδες πολιτών έδωσαν το «παρών» στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας σαφές μήνυμα νίκης στις εκλογές της Κυριακής.

«Η σημερινή μας συγκέντρωση μου θυμίζει τη μεγάλη συγκέντρωση για το ΟΧΙ του λαού μας στις 5 του Ιούλη», είπε στην έναρξη της ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από το λαό να δώσει την τρίτη και οριστική εντολή «για να συνεχίσουμε αυτή τη φορά για μια ολόκληρη τετραετία την προσπάθεια για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

«Λογαριάζουν και σχεδιάζουν χωρίς να υπολογίζουν τη λαϊκή κυριαρχία. Κάποιοι νόμιζαν ότι έτσι εύκολα θα ξεμπέρδεψαν με το ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδίαζαν να μας ανατρέψουν με την πιστωτική ασφυξία, διαψεύστηκαν. Τώρα ελπίζουν να μας εγκλωβίσουν ποντάροντας ότι δεν θα έχουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη βουλή. Για άλλη μια φορά θα διαψευστούν», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «ο πόθος του λαού για το δίκαιο δεν μπορεί να γίνει και δεν θα γίνει μια μικρή παρένθεση στο φαύλο κύκλο των κυβερνήσεων που μας έριξαν στα βράχια όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε για μια κόμη φορά στη σκληρή διαπραγμάτευση των προηγούμενων μηνών με τους δανειστές. «Με την ίδια αποφασιστικότητα και ορμή που σταθήκαμε όρθιοι τους έξι σκληρούς μήνες της διαπραγμάτευσης, θα σταθούμε όρθιοι και τώρα, συνεχίζοντας τον αγώνα για μια Ελλάδα περήφανη, για μια Ελλάδα κυρίαρχη ξανά, για μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας και αλληλεγγύης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως η μάχη της Κυριακής είναι ακόμα ένα κρίσιμο δημοψήφισμα. «Το δίλημμα της κάλπης είναι αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω ή θα συνεχίσουμε μαζί τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το Γενάρη, να επιστρέψει στη πατρίδα μας η αξιοπρέπεια. Αν θα επιστρέψει το παλιό καθεστώς που κυβέρνησε τη χώρα για 40 χρόνια φορτώνοντας στο λαό χρέη και ελλείμματα, ή θα προχωρήσουμε μπροστά συνεχίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια της απελευθέρωσης του λαού μας από τα δεσμά του παρελθόντος. Και σε αυτό το δημοψήφισμα της Κυριακής, όπως και τον Ιούλη έτσι και πάλι ο λαός μας θα πει το μεγάλο όχι.

Όχι στην επιστροφή του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος. Όχι στην παλινόρθωση του καθεστώτος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και της διαφθοράς. Όχι στο πιο παλιό από το παλιό, στη ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη και στο πολιτικό προσωπικό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια και καιροφυλαχτεί να επιστρέψει για να εκδικηθεί», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε τον σκληρό αγώνα που έδωσε όλους τους προηγούμενους μήνες μέσα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου. Μέσα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, εκβιασμού και απειλών. «Κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να σταματήσουμε τη μονοκαλλιέργεια της λιτότητας. Για να αποκαταστήσουμε την θιγμένη περηφάνια του λαού μας. Για να σταματήσουμε τον οικονομικό και κοινωνικό παραλογισμό που τα ντόπια και ξένα συμφέροντα επέβαλαν στον ελληνικό λαό. Και ο αγώνας μας αυτός συντάραξε ολόκληρη την Ευρώπη, ολόκληρο τον κόσμο. Η μικρή Ελλάδα έγινε πρώτο θέμα για επτά ολόκληρους μήνες γιατί τόλμησε να υψώσει το ανάστημά της στο πανίσχυρο καθεστώς, στη Διεθνή της ολιγαρχίας. Η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια μετά από αυτό το εξάμηνο της περήφανης ελληνικής διαπραγμάτευσης. Γιατί αυτό που καταφέραμε ήταν να βγάλουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές κοινωνικές και πολιτικές αντιθέσεις που την χωρίζουν», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους πολίτες ρώτησε: «Θέλουμε την Ευρώπη της λιτότητας και της κοινωνικής αναλγησίας; Ή την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας;»

Ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα νίκης και αλλαγής σε όλη την Ευρώπη. «Το αποτέλεσμα στις ελληνικές εκλογές θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Γιατί σε λίγες μέρες έχει εκλογές στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία. Φανταστείτε το μήνυμα της δικής μας νίκης στις δυνάμεις της αλλαγής της Ευρωπαϊκής περιφέρειας. Και φανταστείτε πόσο σημαντικό θα είναι αν ο Έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, από δω και στο εξής δεν είναι μόνος εναντίον πολλών. Αλλά θα έχει μαζί του και τον Πάμπλο από την Ισπανία και τον Τζέρεμι Άνταμς από την Ιρλανδία, έναν προοδευτικό πρωθυπουργό στη Πορτογαλία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η μάχη για την αλλαγή της Ευρώπης, όχι μόνο δε τελείωσε τον Ιούλη, αλλά τώρα καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δε παραδίδουμε τα όπλα και συνεχίζουμε για να δρέψουμε όλοι μαζί τους καρπούς που έσπειρε ο αγώνας του ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η μάχη δεν αφορά μόνο το θέμα της λιτότητας. «Αλλά και το θέμα των προσφυγικών ροών. Των ανθρώπων που μαζικά εγκαταλείπουν τις στέγες τους, που έχουν πάριε φωτιά από τους πολέμους, για να βρουν καταφύγιο στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Και το ερώτημα είναι ποια Ευρώπη θα συναντήσουν; Μια Ευρώπη που τους τείνει το χέρι της αλληλεγγύης Ή την Ευρώπη που του τείνει το όπλο της καταστολής; Ποια είναι η Ευρώπη που οραματιζόμαστε; Η Ευρώπη του φούρναρη της Κω, που μοιράζει ψωμιά στα προσφυγόπουλα από το υστέρημά του; Ή η Ευρώπη του Ούγγρου Πρωθυπουργού που χτίζει φράκτες και μοιράζει σφαίρες. Η Ευρώπη της φτωχής Μυτιλήνης και της Κω, που παρά τη κρίση φιλοξένησε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες ή Ευρώπη του πλούσιου κρατιδίου της Βαυαρίας που παρά την ευμάρειά του, δε δέχεται να φιλοξενήσει ούτε 30 χιλιάδες από αυτούς; Μια Ευρώπη φρούριο που θα κλείνει τα μάτια στις καταστροφές που η ίδια προκαλεί; Γιατί η κρίση φέρνει στην επιφάνεια μεγάλα ερωτήματα. Με βαθύ ιδεολογικό και ουμανιστικό περιεχόμενο. Όταν η Μεσόγειος γίνεται υγρός τάφος. Όταν το Αιγαίο ξεβράζει νεκρά παιδιά. Τότε σε κρίση βρίσκεται ο ίδιος ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός, η ίδια έννοια της ενωμένης Ευρώπης. Γιατί αν η Ενωμένη Ευρώπη έχει ως μόνο σεβαστό πλαίσιο κανόνων αυτό της δημοσιονομικής πειθαρχίας και δεν έχει ως υπέρτατη αξία την αλληλεγγύη, και αφήνει κάθε κράτος μέλος μόνο του απέναντι σε μια μείζονα ευρωπαϊκή κρίση, τότε αυτή η Ευρώπη ούτε μπορεί να έχει σχέση με την Ευρώπη των ιδρυτικών της αξιών αλλά ούτε μπορεί να έχει και μέλλον», επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός.

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα κατά του φασισμού. «Πριν από δυο χρόνια δολοφονήθηκε στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά ο Παύλος Φύσσας. Από χέρι οπλισμένο με τη πολιτική καθοδήγηση και πολιτική ευθύνη της Χρυσής Αυγής. Σήμερα όλοι καταγγέλλουν τη δράση της Χρυσής Αυγής. Δεν αρκεί όμως αυτό. Χρειάζεται να μάχεσαι και την ιδεολογία της. Την ιδεολογία του φασισμού. Και να μην αντιγράφεις την αθλιότητα του λαϊκισμού και της ψηφοθηρίας πάνω στα αντανακλαστικά του φόβου, όπου πάντα ο φασισμός επενδύει».

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα δώσει τη μάχη για να αλλάξει την Ευρώπη. «Μέσα στην Ευρώπη δώσαμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης και μέσα στην Ευρώπη καταφέραμε παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές να κερδίσουμε πολύτιμο έδαφος. Γιατί η σκληρή διαπραγμάτευση αλλά και η μεγάλη νίκη του δημοψηφίσματος μας έδωσε διέξοδο. Γιατί πετύχαμε μια συμφωνία που, παρά τις δυσκολίες, δίνει επιτέλους προοπτική στην ελληνική οικονομία. Μειώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα κατά 20 δις εξασφαλίζοντας δημοσιονομικό χώρο για την επόμενη τριετία. Εξασφαλίζει την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και θέτει επιτέλους επί τάπητος το ζήτημα του χρέους. Αυτόν τον βραχνά που μας κρατά καθηλωμένους από το 2010. Εξασφαλίζει, επίσης, το δημόσιο χαρακτήρα της μικρής ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. Την αξιοποίηση και όχι εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας. Τερματίζει τις απολύσεις στο Δημόσιο τομέα. Καταργεί το αποικιοκρατικό αίσχος του αγγλικού Δικαίου και των παραιτήσεων από το κυριαρχικό δικαίωμα των ασυλιών που προστατεύουν την περιουσία του κράτους και της Τράπεζας της Ελλάδας», υπογράμμισε.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved