ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: Η ασυνειδησία του Τσίπρα οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της κατάρρευσης

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: Η ασυνειδησία του Τσίπρα οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της κατάρρευσης

Συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη φιλοξενεί σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

«Η ασυνειδησία του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της κατάρρευσης. Από τότε που ανέλαβαν την εξουσία ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ παρήγαγαν μόνον χάος στην οικονομία και κοινωνικούς διχασμούς. Ο Τσίπρας έχασε πολύτιμο χρόνο και έκανε την Ελλάδα να χάσει δισεκατομμύρια ευρώ. Έχουν υπερβεί τα όρια» τονίζει ο κύριος Μεϊμαράκης.

Προσθέτει, δε, ότι «οι Ελληνες πολίτες είναι εξουθενωμένοι, μετά από μήνες πόλωσης και έλλειψης σταθερότητας. Οι Ελληνες επιθυμούν, τώρα, σταθερότητα και εθνική ενότητα. Ζητούν μια υπεύθυνη ηγεσία που να μπορεί να προσφέρει αυτά τα βασικά αγαθά».

Αναφερόμενος στην Ιταλία, ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατία τονίζει: «Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών είναι σημαντικό και για τους γείτονές μας. Μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είχε σοβαρές συνέπειες και για τις χώρες με τις οποίες συνορεύουμε, ιδίως για την Ιταλία, τον σημαντικότερο μεσογειακό μας γείτονα με τον οποίο μας συνδέει μια μεγάλη φιλία».

Σε ερώτηση αν, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, θα επαναδιαπραγματευθεί ή θα εφαρμόσει το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαντά: «Η επιπολαιότητα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πραγματική αιτία της τρίτης διάσωσης. Αν είχανε δράσει με πιο υπεύθυνο τρόπο, η Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει στην ακραία κατάσταση στην οποία βρέθηκε.

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν την χώρα στο χείλος της καταστροφής. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να στηρίξουμε το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, για να σώσουμε την χώρα από την καταστροφική διαχείριση του πρωθυπουργού και να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον στην Ευρώπη. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε για να αρχίσει η εφαρμογή του προγράμματος και, όπου είναι δυνατόν, να προτείνουμε και ισοδύναμα μέτρα, που να είναι δικαιότερα για τους πολίτες».

Ο κύριος Μεϊμαράκης δηλώνει, επίσης, σε σχέση με τις μετεκλογικές συνεργασίες: «Είμαι έτοιμος να σχηματίσω κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Αυτό σημαίνει όλα τα κόμματα που δεσμεύθηκαν να διατηρήσουν την Ελλάδα εντός του Ευρώ. Είμαι διατεθειμένος και να συνεργασθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση μου στοχεύει στην ένταξη, δεν έχω πρόβλημα να απευθυνθώ στην άλλη πλευρά της Βουλής. Η Ελλάδα έχει μπροστά της έναν πολύ δύσκολο δρόμο. Εχει ανάγκη όσο ποτέ από εθνική ενότητα και στήριξη».

Τέλος, στη διαπίστωση του Ιταλού δημοσιογράφου ότι «ο Τσίπρας δεν εννοεί να συνεργασθεί με την Νέα Δημοκρατία», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απαντά: «Ο Τσίπρας, δυστυχώς, συνεχίζει να μην καταλαβαίνει. Συνεχίζει να μιλά και να δρα κατά του εθνικού συμφέροντος. Συνεχίζει την ίδια παλιά ρητορική. Την ίδια παλιά πολιτική του διχασμού και της πόλωσης. Εκείνη που χαρακτήρισε τους μήνες της πρωθυπουργίας του».