ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Τσίπρας – Διόρθωση αστοχιών στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Τσίπρας – Διόρθωση αστοχιών στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Αλλαγές, πέραν των αποχωρησάντων από το ΣΥΡΙΖΑ πρώην υπουργών, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για το νέο κυβερνητικό σχήμα, κατά την εισήγησή του στο πολιτικό όργανο εκλογικής ευθύνης του κόμματος και πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στο ρόλο που καλείται να παίξει το νέο κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο θα διορθωθούν αστοχίες και αδυναμίες της προηγούμενης 7μηνης περιόδου, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Ο ελληνικός λαός έδωσε μια καθαρή λαϊκή εντολή, για να προχωρήσουμε ενωμένοι σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως άμεσο στόχο έθεσε την πλήρη αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και στη λειτουργία των τραπεζών, καθώς και τη διεύρυνση του εδάφους που κερδήθηκε στη διαπραγμάτευση, με πρώτη κρίσιμη μάχη αυτή της απομείωσης του χρέους.

«Ταυτόχρονα, θα πρέπει με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές, τη μάχη με το σύστημα της διαπλοκής, για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος και της Νεολαίας, ώστε να αντιστοιχιστεί η οργανωτική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, με τους εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που τον στηρίζουν ενεργά. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία μια διαφορετική λειτουργία του κόμματος, με συλλογική λειτουργία των οργάνων, χωρίς μηχανισμούς και ομαδοποιήσεις, ως ένα σύγχρονος πλουραλιστικός φορέας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε στο Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος – Εθνικές Βουλευτικές

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις