Μουζάλας: Η Αμυγδαλέζα δεν θα δουλέψει

Newsroom Newsroom

Μουζάλας: Η Αμυγδαλέζα δεν θα δουλέψει

Για τη μεταφορά των προσφύγων από το κέντρο της Αθήνας σε άλλες περιοχές έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, τονίζοντας πως η Αμυγδαλέζα δεν θα δουλέψει.

«Έχουμε υποσχεθεί ότι θα φροντίσουμε σαν κυβέρνηση να απαλύνουμε το βάρος από αυτό το τεράστιο προσφυγικό ρεύμα και την εναπόθεσή του στην κοινωνία, η οποία στέκεται αλληλέγγυα», είπε στη συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Μουζάλας.

Ανέφερε επίσης τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτό, λέγοντας, «πως θα το κάνουμε αυτό; Αποφορτίζοντας τις περιοχές. Μέχρι τώρα αυτό γίνεται, φτιάχνουμε ένα δίκτυο κι όπου δημιουργείται φόρτος, θα μπορούμε να το αποφορτίζουμε. Μπορεί να χρειαστούν μια-δυο μέρες, αλλά θα αδειάσουν τα πάρκα. Προσπαθούμε να αποφορτίσουμε αυτό το πράγμα. Θέλουμε λίγο χρόνο γι’ αυτό, πρέπει να δείξετε λίγη κατανόηση».

Όσο για την Αμυγδαλέζα ο κ. Μουζάλας έσπευσε να τονίσει ότι «κέντρα όπως η Αμυγδαλέζα είναι μέσα στις υποχρεώσεις απέναντι στην Ε.Ε. Άρα, η Αμυγδαλέζα δεν θα δουλέψει, αλλά άλλα κέντρα, είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε. Σε αυτά, θα είναι μετανάστες υπό μία κράτηση, η οποία όμως θα σέβεται την αξιοπρέπεια τους και θα είναι επιεικής απέναντί τους».
«Οι υποδομές της Αμυγδαλέζας δεν ήταν πια καλές. Εγώ πήγαινα σαν γιατρός τότε, όχι ως υπουργός. Δεν ήταν καλές, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Η Αμυγδαλέζα δεν είναι πια κατάλληλη προς χρήση», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved