Δήμαρχος Κω: Δεν ενημερωθήκαμε για το περιστατικό του τουρίστα με τα συμπτώματα χολέρας

Newsroom Newsroom

Δήμαρχος Κω: Δεν ενημερωθήκαμε για το περιστατικό του τουρίστα με τα συμπτώματα χολέρας

«Η πληροφόρησή μας προήλθε από άλλη πηγή (όχι από αυτούς που όφειλαν να μας ενημερώσουν)», δήλωσε ο δήμαρχος Κω για το περιστατικό με τον τουρίστα που παρουσίασε συμπτώματα χολέρας ενώ βρικόσταν στο νησί.

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τη διερεύνηση συμπτώματος λοιμώδους γαστρεντερίτιδας, σε ηλικιωμένο επισκέπτη του νησιού, ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Κως αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες της. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να εκπέμπει το νησί μας.

Πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από το ΚΕΕΛΠΝΟ και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μεταδοτικής λοιμώδης νόσου», συμπλήρωσε.

«Σε αυτή τη φάση περιορίζομαι μόνο να επισημάνω, ότι ο Δήμος Κω δεν ενημερώθηκε για το περιστατικό από αυτούς που όφειλαν να μας ενημερώσουν. Η πληροφόρηση μας προήλθε από άλλη πηγή και μόνο τότε κινητοποιήθηκαν οι εντεταλμένοι κρατικοί φορείς», τόνισε ο δήμαρχος.

«Καθιστώ σαφές προς όλους» επεσήμανε ο κ. Κυρίτσης, «ότι ο Δήμος Κω θα προασπίσει τη δημόσια υγεία των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού με κάθε τρόπο. Όσοι με πράξεις ή παραλείψεις τους την θέσουν σε κίνδυνο θα αντιμετωπιστούν με πολύ σκληρό τρόπο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved