ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ - 70χρονος νοσηλεύεται με συμπτώματα χολέρας

Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ - 70χρονος νοσηλεύεται με συμπτώματα χολέρας

Διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, ένας 70χρονος Ολλανδός, ο οποίος παραθέριζε στην Κω, όταν άρχισε να εμφανίζει συμπτώματαβαρύτατης λοιμώδους μεταδοτικής ασθένειας, με τους γιατρούς να φοβούνται ότι μπορεί να πρόκειται για χολέρα.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, καθώς ένας τουρίστας από την Ολλανδία, ο οποίος παραθέριζε με τη σύζυγό του στην Κω, εμφάνισε συμπτώματα χολέρας, με υψηλό πυρετό και έντονη διάρροια. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού και στη συνέχεια σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα, είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στην Κω, κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, που θα διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλα κρούσματα ενώ ερευνώνται τα δρομολόγια που είχε κάνει μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα, αν δηλαδή είχε ταξιδέψει εκτός Ευρώπης, ενδεχομένως σε περιοχές που μπορεί να συναντώνται επικίνδυνα, λοιμώδη νοσήματα.

Ο 70χρονος έχει υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για τον εντοπισμό τυχόν επικίνδυνου βακτηρίου και νωρίς το μεσημέρι αναμένονται τα αποτελέσματά τους.

Σχετικές ειδήσεις