ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Οι θεσμοί να επιδείξουν ευελιξία σε εκκρεμή κοινωνικά θέματα

Τσακαλώτος: Οι θεσμοί να επιδείξουν ευελιξία σε εκκρεμή κοινωνικά θέματα

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε σήμερα Πέμπτη (15/10/2015) ότι οι θεσμοί θα πρέπει να επιδείξουν μεγαλύτερη ευελιξία σε εκκρεμή θέματα με σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις, «τη στιγμή που», όπως είπε, «οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα».

Η δήλωση του κ. Τσακαλώτου έγινε κατά τη συνάντηση που είχε με τον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Ντάλιπ Σινγκ και τον ο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς.

Από την πλευρά του, ο κ. Σινγκ αναφέρθηκε στην ύπαρξη απόλυτης ομοφωνίας για την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να διαγράφεται πρόοδος από την ελληνική κυβέρνηση στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τους δύο Αμερικανούς αξιωματούχους για την πρόοδο του προγράμματος, την προσπάθεια την οποία καταβάλλει η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, την πορεία προς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το θέμα του χρέους.

Σχετικές ειδήσεις