ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Τσίπρα, Σουλτς και Τσίμερ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό (vid)

Συναντήσεις Τσίπρα, Σουλτς και Τσίμερ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό (vid)

Η συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διαδικασίες αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, αλλά και οι ελληνικές θέσεις για το προσφυγικό, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς – Τι είπε ο πρωθυπουργός και με την πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς, Γκ. Τσίμερ.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης του Τσίπρα με τον Μάρτιν Σουλτς ήταν η συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διαδικασίες αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι ελληνικές θέσεις σε σχέση με το προσφυγικό, ενώ στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη μεγαλύτερης οικονομικής στήριξης των χωρών πρώτης υποδοχής προσφύγων, καθώς και η συγκρότηση ενός βιώσιμου μηχανισμού επανεγκατάστασης προσφύγων.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στις Βρυξέλλες και με την πρόεδρο της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ.

tsipras tsimer



Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε η αποφασιστική στήριξη της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην πρωτοβουλία για ενίσχυση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Συζητήθηκε επίσης το προσφυγικό, καθώς και οι πολιτικές εξελίξεις και η αναβάθμιση του πολιτικού ρόλου της Αριστεράς στην Ευρώπη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Νίκος Ξυδάκης.

Σχετικές ειδήσεις