ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Να αποτρέψει η κυβέρνηση την κατάρρευση του Ανοικτού Πανεπιστημίου

ΠΑΣΟΚ: Να αποτρέψει η κυβέρνηση την κατάρρευση του Ανοικτού Πανεπιστημίου

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τη λειτουργική συνέχεια του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, εξαπέλυσε σήμερα Δευτέρα (19/10) το ΠΑΣΟΚ.

«Καλούμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να δώσει λύση στο ζήτημα των υπαλλήλων και των φοιτητών. Να αποτρέψει έστω την ύστατη ώρα την κατάρρευση του ΕΑΠ, εκτός εάν και αυτό αποτελεί ένα πιθανό ισοδύναμο των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Παύλος Χρηστίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΠΑ.ΣΥ.Φ. Δ.Ε.Ο. (Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών και Αποφοίτων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών) Χρήστο Μπακούρο.

Στη συνάντησή τους συζητήθηκαν τα θέματα δομής και λειτουργίας του ΕΑΠ, ειδικά μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους 200 υπαλλήλους του Ιδρύματος και τις συμβάσεις ΕΣΠΑ που λήγουν σε ένα μήνα.

Ο κ. Μπακούρος παρέθεσε σειρά ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία του ΕΑΠ, όπως η χρηματοδότηση, η αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατευθύνσεων «Ελληνικός Πολιτισμός» και «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός», αλλά και η ανεξαρτητοποίηση του Ιδρύματος.

Σχετικές ειδήσεις