ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση υπουργού Εσωτερικών με τον Γάλλο πρέσβη

Συνάντηση υπουργού Εσωτερικών με τον Γάλλο πρέσβη

Το προσφυγικό ζήτημα και η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Γάλλο πρέσβη Κριστοφ Σαντεπί στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα.

Ο υπουργός ανέφερε ότι πρέπει να εξευρεθεί οριστική λύση στο προσφυγικό πρόβλημα και πρότεινε να διεξαχθεί στην Ελλάδα Σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. με τη συμμετοχή αξιωματούχων από χώρες της Μέσης Ανατολής.

Επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας στον τομέα των μεταρρυθμίσεων στο χώρο της διοίκησης, καθώς, όπως ανέφερε, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μηχανισμούς που θα συγκρούονται με την γραφειοκρατία και την πολυνομία, ενώ σημείωσε ότι προωθείται η αξιολόγηση των γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων.

Ο Γάλλος πρέσβης επεσήμανε ότι το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλη την Ευρώπη και όχι μόνο την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού προβλήματος επωμίζονται οι χώρες πρώτης υποδοχής. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη στενής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της διοικητικής μεταρρύθμισης, προτείνοντας την έναρξη συνεργασίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της χώρας μας με την αντίστοιχη της Γαλλίας.

Σχετικές ειδήσεις