ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση θυμίζει άλλες εποχές»

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση θυμίζει άλλες εποχές»

Για «ημιαυταρχισμό» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μιλώντας στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, είπε πως η «συμπεριφορά της θυμίζει άλλες εποχές» και εξέφρασε την άποψη ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα πρέπει να ορίζεται από την αγορά.

«Γινόμαστε μάρτυρες μιας ευρύτερης προσπάθειας άλωσης ανεξαρτήτων πυλώνων του κράτους από μια εκτελεστική εξουσία η οποία ενοχλείται από ανεξάρτητες φωνές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και απηύθυνε προς τα κυβερνητικά έδρανα το ερώτημα: «Γιατί επείγεστε για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ; Τι επιδιώκετε; Να εξυγιάνετε το τοπίο ή να δημιουργήσετε ένα νέο που θα διάκειται ευμενώς στην κυβέρνηση;».

Μεταξύ άλλων, δε, ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε γιατί δίνει το νομοσχέδιο τόσο ισχυρές αρμοδιότητες στον υπουργό Επικρατείας να καθορίζει τον αριθμό των αδειών όταν θα πρέπει να ορίζεται από την ίδια την αγορά και γιατί θέτει η κυβέρνηση τόσους αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με τους αριθμούς των απασχολούμενων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα; «Γιατί δεν το κάνει και σε άλλες επιχειρήσεις; Τι παράξενη έννοια κρατισμού είναι αυτή που θα ορίζει σε μια ιδιωτική επιχείρηση πόσους εργαζόμενους θα έχει» είπε. Ακόμη έθεσε το ερώτημα: «Δεν την προβληματίζει ότι με τον τρόπο με τον οποίον μεταφέρει αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στο Υπουργείο νοθεύεται ο ανταγωνισμός; Τι επιδιώκει η κυβέρνηση; Να βρεθούμε υπόλογοι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για νόθευση του ανταγωνισμού;»

Υπόθεση Σαββαΐδου

Αναφερόμενος στην υπόθεση αποπομπής της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, αφού υπογράμμισε πως «έχουμε αναλάβει βασική υποχρέωση για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας των δημοσίων εσόδων» είπε πως ο ίδιος έκανε κομματική αυτοκριτική -με αιχμή το θέμα του Χάρη Θεοχάρη- και πρόσθεσε πως η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να λειτουργεί κατά το δοκούν. Κάλεσε δε την κυβέρνηση «αν η κ. Σαββαΐδου δεν επιτυγχάνει τους στόχους να το πει» και ρώτησε: «Τι της προσάπτετε;».

Σχετικές ειδήσεις