ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Οι πολιτικές της κυβέρνησης βλάπτουν σοβαρά τα λαϊκά στρώματα

Γεννηματά: Οι πολιτικές της κυβέρνησης βλάπτουν σοβαρά τα λαϊκά στρώματα

Για «ανικανότητα» κατηγόρησε την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώτη Γεννηματά.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, η Φώφη Γεννηματά, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση είναι ανίκανη να δημιουργήσει μια θετική προοπτική για το λαό.

Απευθυνόμενη προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε πως για να φύγει κάθε σκιά ή ισχυρισμός για υποστήριξη συμφερόντων και για την μέσω των ΜΜΕ παρέμβασή τους στο οικονομικό και πολιτικό πεδίο, θα πρέπει έστω και τώρα να γίνουν δεκτές οι προτάσεις του κόμματός της.

«Γιατί αν θέλετε τη διαφάνεια και την νομιμότητα, τότε δεν μπορείτε να εξουσιοδοτείτε εν λευκώ τον υπουργό και στενότατο συνεργάτη σας να καθορίζει αυθαίρετα, τον αριθμό των αδειών» είπε, επισημαίνοντας πως: «Ολοι κατανοούν ότι αυτή η διάταξη δημιουργεί μια θερμοκοιτίδα διαπλοκής. Αυτή η διάταξη κολάζει και Παπά», μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μιλώντας για την συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ κατά την διάρκεια της οποίας του ζήτησε να συνεχίζει να στηρίζει τις αναπτυξιακές προσπάθειες και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες, είπε: «Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση δεν κινείται στην ίδια κατεύθυνση. Αδυνατεί να διαπραγματευθεί σοβαρά την βελτίωση των πιο υφεσιακών και επώδυνων για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες μέτρων, που η ίδια υπέγραψε».

Σχετικές ειδήσεις