ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τομεάρχες ΝΔ: Σε «αποθήκη ψυχών» μετατρέπει την Ελλάδα ο Τσίπρας

Τομεάρχες ΝΔ: Σε «αποθήκη ψυχών» μετατρέπει την Ελλάδα ο Τσίπρας

Με μία σκληρή ανακοίνωση, οι τομεάρχες Εθνικής Αμυνας, Τουρισμού, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, καταφέρονται ενάντια στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό.

«Η τραγική εικόνα του κ.Τσίπρα που προσπαθεί να εμφανίσει ως επιτυχία τις αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, αποτελεί όνειδος. Ένας Πρωθυπουργός μειωμένης ευθύνης, μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών. Ο κ. Τσίπρας επαίρεται ότι απέτρεψε την παράλογη απαίτηση, όπως την χαρακτηρίζει, να δημιουργηθεί ένα κέντρο φιλοξενίας 50.000 προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Αθήνα. Ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει;» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι τομεάρχες της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Μάνος Κόνσολας και Δημήτρης Κυριαζίδης.

Υποστηρίζουν πως με βάση τα όσα συμπεριλαμβάνονται στις αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, διαφαίνεται η πρόθεση της Ελλάδας να «αυξήσει την ικανότητα υποδοχής προσφύγων σε 30.000 θέσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ άλλες 20.000 θέσεις θα δημιουργηθούν με επιδότηση ενοικίου».

Σχετικά με τα hot spot στα νησιά (συνολικής χωρητικότητας 7.000 ατόμων), υποστηρίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση πως «είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας εμπαίζει τους νησιώτες και υπονομεύει ευθέως τον τουρισμό».

Εκτιμούν πως: «Με μαθηματική ακρίβεια είναι βέβαιο ότι τη θερινή περίοδο όχι 7.000 αλλά 70.000 θα συνωστίζονται στη Λέσβο, στην Κω και στα άλλα νησιά του Αιγαίου».

Κατά τους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας η λύση είναι: «Η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας και καταγραφής σε τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, προκειμένου να γίνεται εκεί η αναλογική κατανομή προσφύγων και να μην χρειάζεται όλοι αυτοί οι άνθρωποι να κινδυνεύουν στη θάλασσα. Η λύση είναι δημιουργία hot spot στην ηπειρωτική χώρα και όχι στα νησιά, όπως είχε προτείνει ο κ. Αβραμόπουλος. Το παράδειγμα της Μυτιλήνης είναι αποτρεπτικό».

Για την αποτροπή των δουλεμπορικών κυκλωμάτων πιστεύουν πως η λύση «είναι η δημιουργία ευρωπαϊκής task force που θα επιχειρεί ενάντια στα κυκλώματα των δουλεμπόρων που δρουν ανενόχλητα και η φρούρηση των θαλασσίων συνόρων».

Κατηγορούν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως «σιώπησε» σε δύο βασικά ζητήματα. Όπως: «Την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής από την πλευρά της Τουρκίας και την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος και δεν εμπίπτουν στο καθεστώς προστασίας των προσφύγων».

Καταλήγουν για τον Αλέξη Τσίπρα πως «έχει κάνει συμφωνίες που ουδείς γνωρίζει και μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών». Και πως… «τα χειρότερα έπονται».

Σχετικές ειδήσεις