ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bild: Τσίπρας και Έλληνες άρχισαν ξανά τα κόλπα τους

Bild: Τσίπρας και Έλληνες άρχισαν ξανά τα κόλπα τους

Επίθεση εις βάρος της χώρας μας και του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η Bild κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν εφαρμόζει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκαλώντας τον εκνευρισμό των δανειστών.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, παρότι ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι τα προαπαιτούμενα έχουν άμεση σχέση με την εκταμίευση των χρημάτων από πλευράς δανειστών, δεν εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα, όπως είναι για παράδειγμα η απελευθέρωση των πλειστηριασμών ή οι ρυθμίσεις για την πρώτη κατοικία.

Όπως γράφει η Bild, σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση διατηρήσει τη στάση αυτή, οι δανειστές δεν πρόκειται να εκταμιεύσουν τα 2 δισ. ευρώ που υπολογίζονταν για τον Οκτώβριο.

Η χώρα μας οφείλει τον Δεκέμβριο να καταβάλει 1,4 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. Σε περίπτωση που δεν μπορέσει να είναι σωστή στις υποχρεώσεις της «θα αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών και θα λογίζεται ως ένα χρεοκοπημένο κράτος. Ο Τσίπρας θέλει να χρησιμοποιήσει ξανά τις παλιές μεθόδους και να μην δώσει τα χρήματα που οφείλει στον ιδιωτικό τομέα και τις επιστροφές φόρων».

Ενδεικτικό της χαλαρής στάσης της κυβέρνησης, σύμφωνα με τη Bild, είναι το γεγονός ότι μέχρι τώρα, η ελληνική κυβέρνηση έχει περάσει μόλις 18 από τις 49 μεταρρυθμίσεις που έχουν άμεση σχέση με την εκταμίευση των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Σχετικές ειδήσεις