ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Νικολόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο

Συνάντηση Νικολόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, είχε σήμερα ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νίκος Νικολόπουλος συνομίλησε με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος για όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά εντός Βουλής, όσο και το σύνολο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος θα συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο και την προσφορά της Εκκλησίας στην χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία, αλλά και να διατρανώνουν την ενότητα του ελληνισμού και της ορθοδοξίας.

Ακόμα, ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το μάθημα των θρησκευτικών, αλλά και για την αναστάτωση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τη γενοκτονία των Ποντίων, με το Νίκο Νικολόπουλο να σημειώνει ότι είναι απαράδεκτο, πολιτικοί εκπρόσωποι της χώρας να ανοίγουν κερκόπορτες σε μείζονος σημασίας εθνικά θέματα, ανεξάρτητα από τις προσωπικές τους απόψεις.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, θεωρώντας πως είναι απολύτως αναγκαία η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Εκκλησίας και πολιτικών, κυρίως γιατί όσο η χώρα βρίσκεται σε κρίση, τόσο απαιτείται η ενότητα όλου του λαού και η συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων της χώρας.

Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Μακαριώτατο για όλα τα ζητήματα των ημερών και να του επαναλάβω πως οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες παραμένουν απολύτως προσηλωμένοι στην ανάγκη υπεράσπισης της Ορθοδοξίας, ως υπεράσπιση της ελληνικότητάς μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η διατήρηση στενών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ του κράτους και της εκκλησίας και η ενίσχυση του μαθήματος των θρησκευτικών στην εκπαίδευση, με έμφαση μάλιστα στην διδασκαλία της Ορθόδοξης Ομολογίας, αφού είναι ανάγκη τα παιδιά μας να μαθαίνουν την πίστη των πατεράδων και των παππούδων τους και να έρχονται σε επαφή με τις διαχρονικές ηθικές και πνευματικές αξίες που μπορούν να μας επαναφέρουν ως έθνος και λαό μακριά από την ηθική, κοινωνική και οικονομική σήψη.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας, σταθερά και σθεναρά, υποστηρίζει ότι τούτος ο τόπος με τον σταυρό ελευθερώθηκε, με τον σταυρό προόδευσε και με τον σταυρό θα ξαναβρεί τον δρόμο του.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων