ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Άρειο Πάγο ο Πανούσης - «Δείχνει» δύο βουλευτές και ένα μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Στον Άρειο Πάγο ο Πανούσης - «Δείχνει» δύο βουλευτές και ένα μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνηβρέθηκε σήμερα, Δευτέρα (09/11/2015) ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης,προκειμένου να αποκαλύψει στοιχεία για «πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες» και απειλούν τη ζωή του.

Σύμφωνα με «τα Νέα», ο κ. Πανούσης υπέδειξε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ως «έχοντες ευθέως σχέσεις» με κρατουμένους - μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Δεν ξέρω γιατί το κάνει ο Τσίπρας, αφού ο ίδιος γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Έχει ενημερωθεί», αναφέρει ο κ. Πανούσης στην εφημερίδα, αναφορικά με την «προτροπή» του Μεγάρου Μαξίμου να καταφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Εγώ προσπάθησα να κρατήσω το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, γι’ αυτό και πήγα σε συμβολαιογράφο, όπου και παρέδωσα όλα τα στοιχεία. Εκείνος θέλει τη δημοσιότητα. Θα την έχει. Εκτιμώ ότι μόνο ένας λόγος δικαιολογεί αυτή τη στάση. Αυτούς τους 2-3 θέλει να τους "σεντράρει"», προσθέτει.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός αποκαλύπτει πως τα στοιχεία που έχει δεν περιορίζονται σε αυτά τα 2-3 πρόσωπα.

«Βεβαίως, είναι και άλλοι που έχουν μια πλάγια, πιο χαλαρή σχέση. Έχω στοιχεία και για αυτούς», τονίζει.

Μάλιστα, όπως λέει, τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, τα οποία γνωρίζει και ο πρωθυπουργός από τα απόρρητα ενημερωτικά δελτία της ΕΥΠ, σημειώνουν πως βρέθηκε στο στόχαστρο των στελεχών της κυβερνητικής παράταξης μετά την αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα υπεσχημένα από τους «τρεις» σε τρομοκράτες, κατά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις και επαφές που είχαν μεταξύ τους.

«Αυτά τα υπεσχημένα θα συμπεριλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου», αναφέρει.

«Όταν δεν τηρήθηκαν όσα είχαν υποσχεθεί για τον Ξηρό, ας πούμε, τα έριξαν όλα επάνω μου. Τους είπαν ότι εγώ είμαι ο κύριος υπεύθυνος για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Από εκείνη τη στιγμή και πέρα αυτές οι ομάδες με στοχοποίησαν. Υπάρχουν καταγραφές που είναι σε γνώση μου, όπου ακούγονται να λένε ότι "θα τον σκοτώσουμε τον Πανούση"», επισημαίνει.

Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς καλεί Γιάννη Πανούση

Στο μεταξύ, ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς θα βρεθεί μέσα στις επόμενες μέρες - ή ακόμα και ώρες - ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας που βρίσκεται εδώ και καιρό σε εξέλιξη, για ζητήματα διαφθοράς στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως είναι γνωστό εδώ και μήνες η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, υπό την εποπτεία της επικεφαλής της Ελένης Ράικου, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα καταγγελιών που αφορούν σε φαινόμενα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία, κάτι που έθιξε στις πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Πανούσης.

Η κ. Ράικου καλεί, στο πλαίσιο αυτοτελούς έρευνας, τον κ. Πανούση, η οποία έχει ξεκινήσει σε ανύποπτο χρόνο, δηλαδή πριν ο ίδιος προβεί στις επίμαχες καταγγελίες που αγγίζουν και ζητήματα διαφθοράς στο χώρο της Αστυνομίας.

Η κατάθεσή του θα έχει βαρύνουσα σημασία καθώς λόγω της θέσεώς του, ως υπουργός, θα είναι σε θέση να εισφέρει συγκεκριμένα στοιχεία στις αρχές, όπως εκτιμούσαν δικαστικές πηγές.

Σχετικές ειδήσεις