ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Αυτοί που έκαψαν την ελληνική σημαία εξυπηρετούν σκοτεινά κέντρα αποσταθεροποίησης

Νικολόπουλος: Αυτοί που έκαψαν την ελληνική σημαία εξυπηρετούν σκοτεινά κέντρα αποσταθεροποίησης

Σαφές μήνυμα ότι η ελληνική σημαία αποτελεί ένα από τα ιερά σύμβολα του Έθνους μας έστειλε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε στους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας, όπου άγνωστοι έκαψαν την ελληνική σημαία στα γραφεία της «Ομόνοιας».

«Η Ελληνική Σημαία αποτελεί ένα από τα ιερά σύμβολα του Έθνους μας. Εκείνοι που έβαλαν φωτιά στη Σημαία είναι οι ίδιοι, οι οποίοι εξυπηρετούν σκοτεινά κέντρα αποσταθεροποίησης που σχεδιάζουν στην παρούσα συγκυρία να διαταράξουν τις σχέσεις Ελλάδος – Αλβανίας» αναφέρει συγκεκριμένα.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος συνιστά ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση απέναντι στις προκλήσεις των θερμοκέφαλων. Βρίσκεται στο πλευρό της Δημοκρατικής Ενώσεως «Ομόνοια», αλλά και της εθνικής Ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο.

«Η ειρηνική συνύπαρξη Ελλήνων και Αλβανών πρέπει να συνεχιστεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, η οποία υπέστη τα πάνδεινα σε προηγούμενες δεκαετίες και θα πρέπει να στέκεται κανείς απέναντί της μόνο με σεβασμό.

Αυτό επιτάσσει η αντικειμενική ιστορική αλήθεια, προκειμένου να συνεχιστεί ο εκδημοκρατισμός της Αλβανίας αλλά και να διεκδικήσει η γειτονική χώρα την υποστήριξη της Ελλάδος στις ευρωατλαντικές δομές. Οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι Eurovision, αλλά σύστημα κανόνων με αξίες και αρχές. Καλό είναι να μην το ξεχνά η κυβέρνηση του κ. Έντι Ράμα» καταλήγει ο κ. Νίκος Νικολόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις