ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Τόσκας: Αναποτελεσματικός ο διευθυντής Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων (vid)

Βουλή - Τόσκας: Αναποτελεσματικός ο διευθυντής Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων (vid)

Μάλιστα, ο κ. Τόσκας έδωσε και στοιχεία προς επίρρωσην της απόφασής του: Όπως είπε «για το 2014 από την υπηρεσία εφαρμόστηκε αυτόφωρη διαδικασία για 76 υποθέσεις. Το 2013 η αυτόφωρη διαδικασία κινήθηκε για 108 υποθέσεις και για το 2015 περίπου 40».

Ανέφερε μάλιστα και ένα περιστατικό: Όταν ζήτησε να ενημερωθεί για υπόθεση ξυλοδαρμού νεαρών από άνδρες των ΜΑΤ, του προσκομίστηκε η έκθεση ανυπόγραφη με μια γνωμάτευση ιατροδικαστή»

«Νοοτροπίες κουκουλώματος δεν θα ανεχτώ» είπε χαρακτηριστικά.

Οι αναφορές του κ. Τόσκα προκάλεσαν την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος αναρωτήθηκε: «Ο υπουργός ενημερώνεται για ποινικές υποθέσεις, που η έρευνά τους εξελίσσεται;»

Μετά την πρώτη φράση του κ. Τόσκα προκλήθηκε ένταση από τους παρόντες βουλευτές της ΝΔ, γεγονός που οδήγησε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία να παρατηρήσει ότι οι αντιδράσεις γίνονται για τηλεοπτικούς λόγους.

Μάλιστα, έγινε και διακοπή της συνεδρίασης εξαιτίας της μεγάλης έντασης που προκλήθηκε.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε για την αντικατάσταση του διευθυντή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ότι «Γίνεται σε μια περίεργη συγκυρία. Έχουμε εξ αντικειμένου διασύνδεση των θεμάτων. Δεν μπορεί να εξεταστεί ο προτεινόμενος, αν προηγουμένως δεν έχουμε τον απολογισμό του προηγούμενου. Νομίζω ότι, πριν εγκρίνουμε τον κ. Αναστασάκο, να έρθει εδώ ο κ. Σταυρόπουλος να μας κάνει απολογισμό και να έχουμε ένα λόγο για την αντικατάστασή του»


Βενιζέλος: Φταίει η κυβέρνηση για την θεσμική κρίση


Ως υπαίτια της «θεσμικής κρίσης» που περιήλθε η χώρα, κατέδειξε την κυβέρνηση ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, στην Ολομέλεια της Βουλής, έκανε λόγο ακόμη και «για κλίμα εκφοβισμού στη Δικαιοσύνη» συνδέοντάς το και με την υπόθεση των καταγγελιών του κ. Γ. Πανούση.

«Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει στον τόπο;» έθεσε το ερώτημα προς τα κυβερνητικά έδρανα, προσθέτοντας: «Εάν αυτά συνέβαιναν επί άλλων κυβερνήσεων, οι σημερινοί κυβερνώντες δεν θα καθόσασταν στα έδρανα, θα φωνάζατε όρθιοι στο όνομα της Δημοκρατίας».

Ο κ. Βενιζέλος πήρε τον λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτηση του απολογισμού του έτους 2013, που εγκρίνεται σήμερα από τη Βουλή, για να κατηγορήσει με σφοδρότητα την κυβερνητική πλειοψηφία ότι ψηφίζει τον απολογισμό του οικονομικού έτους 2013, καλώντας το Σώμα να αναλογιστεί «τι θα συνέβαινε εάν η συζήτηση αυτή διεξαγόταν υπό άλλες συνθήκες, αν δεν είχε μεσολαβήσει η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ και ήμασταν ακόμη στην αντιμνημονιακή και δημαγωγική σφαίρα που τον έφερε στην εξουσία».

Όπως σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ αναγνωρίζουν το μέγεθος του PSI και αποδέχονται ότι το 2013 είχαμε πρωτογενές και υπερβάλλον πλεόνασμα, ενώ είναι πολύ καλύτερος ο απολογισμός του 2014. «Εσείς τι κάνατε το 2015;», ρώτησε τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, επισημαίνοντας πως το 2015 ήταν έτος οπισθοχώρησης, ζημιογόνο και βλαβερό για την οικονομία, αλλά και την κοινωνία.

«Ξεπεράσατε την αβεβαιότητα που οι ίδιοι δημιουργήσατε;» επανήλθε ο κ. Βενιζέλος για να απαντήσει αρνητικά και να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «στο ασφαλιστικό πυροβολεί την κοινωνία με τον φόβο» και «παίζει με τις αγωνίες των ανθρώπων στα κόκκινα δάνεια».

Δείτε το βίντεο με τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας:

Ρoή Ειδήσεων