Σε έξοδο από την Ε.Ε. επιμένει το ΚΚΕ

Με αφορμή την συμπλήρωση 32 ετών από την κύρωση της Συνθήκη Ένταξης...

Την θέση για αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ και την δικαίωση της πολιτικής του κόμματος για τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση , υπογραμμίζει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σε εκτενή ανακοίνωση της με αφορμή την συμπλήρωση 32 ετών από την κύρωση της Συνθήκη Ένταξης.

Η Κεντρική Επιτροπή σημειώνει ότι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας σημαίνει αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και προσθέτει ότι έτσι, μπορεί να τον ανοίξει μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία που ξεκινάει από τους τόπους δουλειάς και απλώνεται παντού, που δίνει ταυτόχρονα καθημερινά μάχες για την υπεράσπιση των ανέργων, της λαϊκής οικογένειας, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών, χωρίς να χάνει το στόχο της ριζικής ανατροπής.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η συμμετοχή στην ΕΟΚ - ΕΕ εξυπηρετούσε πρώτα απ' όλα τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας και διασφάλιζε την πολιτική της εξουσία και ότι τα συμφέροντα του κεφαλαίου στην Ελλάδα, τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του και η ΕΕ ευθύνονται για το σημερινό δράμα του ελληνικού λαού, τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων. Επίσης το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι για τις αντιλαϊκές συνέπειες από την ένταξη στην ΕΟΚ - ΕΕ ευθύνονται και οι δυνάμεις του οπορτουνισμού, της αυτοαποκαλούμενης "ανανεωτικής αριστεράς", που έβαλαν πλάτη στον "ευρωμονόδρομο", προπαγάνδισαν την ΕΕ ως νομοτέλεια απέναντι στην "παγκοσμιοποίηση".

Αναφερόμενη στη σημερινή συγκυρία, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο λαός έχει δικαίωμα να απαιτήσει από τις πολιτικές δυνάμεις του "ευρωμονόδρομου" να απολογηθούν για τις θέσεις τους, τις υποσχέσεις τους. Έχει και καθήκον να βγάλει τώρα σωστά συμπεράσματα, ιδιαίτερα σήμερα που ο πόλεμος στα δικαιώματα και στη ζωή του είναι ανηλεής, διαρκής, κλιμακούμενος, ενώ σε αυτόν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο η ΕΕ, καθώς δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο ή αντιδραστική εξέλιξη που να μη έχει και τη δική της σφραγίδα. Υπό το πρίσμα αυτό , η Κεντρική Επιτροπή τονίζει ότι "το ΚΚΕ είναι υπερήφανο που αντιτάχθηκε και πάλεψε κατά της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Άντεξε και δεν λύγισε στις κάθε είδους επιθέσεις και εκβιασμούς".

Είναι καιρός , καταλήγει η ΚΕ του ΚΚΕ, "η λαϊκή αγανάκτηση και η συσσωρευμένη εμπειρία να μετεξελιχθεί σε συνειδητή αποφασιστική πάλη και δράση κατά της ΕΕ των κομμάτων της. Τώρα χρειάζεται συμπόρευση με το ΚΚΕ. Ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του, το κόμμα που του είπε όλη την αλήθεια για να οργανώσουμε τη λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση, τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα τα αλλάξει όλα προς όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων".