ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε τεντωμένο σχοινί η κυβέρνηση: Έφυγε ο Σακελλαρίδης, δεν ψηφίζει ο Νικολόπουλος

Σε τεντωμένο σχοινί η κυβέρνηση: Έφυγε ο Σακελλαρίδης, δεν ψηφίζει ο Νικολόπουλος

Σοβαρά προβλήματα κυβερνητικής συνοχής αντιμετωπίζει το Μαξίμου μετά την αναταραχή που έχουν προκαλέσει οι αντιδράσεις του Νίκου Νικολόπουλου και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Με «δημοκρατικές» διαδικασίες ο Τσίπρας «καθάρισε» τον Σακελλαρίδη, ενώ ο Καμμένος απείλησε ανοικτά τον Νίκο Νικολόπουλο - Άμεση αντίδραση από τον Πατρινό βουλευτή ο οποίος με απόλυτα ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο, έχει καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να υποταχθεί στα ξένα συμφέροντα.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΡΗΓΜΑ ΣΤΙΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ

Δεν πρόκειται να πει «ναι σε όλα» ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αφού δεν ξεχνά τι έλεγε προεκλογικά όπως ξέχασαν οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος έχει λοιδορηθεί από το σύστημα των διαπλεκόμενων Media, ακριβώς διότι εμμένει στην τήρηση των δικών του προεκλογικών δεσμεύσεων, ορθώνει το ανάστημά του και είναι αποφασισμένος να μην συνυπογράψει την απώλεια της πρώτης κατοικίας για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, να μην βάλει την υπογραφή του στη «σφαγή» των οινοπαραγωγών, να μην συνταχθεί με τα ξένα συμφέροντα που εξυπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οδηγώντας στο κλείσιμο την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν πρόκειται να πει «ναι» στην εξόντωση των συνταξιούχων και του συνόλου των ασφαλισμένων, όπως αυτή προετοιμάζεται και θα έρθει στη Βουλή τις αμέσως προσεχείς ημέρες με νέο «έκτρωμα» - νόμου, για να διασφαλιστεί η επόμενη δόση.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος αναλαμβάνει πλέον ο ίδιος, να σηκώσει το ειδικό βάρος της «αντίστασης» εντός της κυβέρνησης, ως μέλος αυτής, μέχρι τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και ως ανεξάρτητος βουλευτής – αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος μετά από αυτή, καθώς ο Πάνος Καμμένος τον απείλησε ευθέως με διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Άμεση και... πληρωμένη ήταν η απάντηση του βουλευτή Αχαΐας και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκου Νικολόπουλου στον ωμό εκβιασμό του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ο οποίος απείλησε τον κ. Νικολόπουλο με αποπομπή από την ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε περίπτωση που καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

«Η πολιτική μου άποψη, θέση και στάση είναι γνωστή. Και δεν άλλαξε ποτέ: Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη! Δηλαδή, αυτό που λέγαμε όλοι προεκλογικά, με πρώτο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο στις ομιλίες του. Τώρα, λέει, ήταν γνωστά τα “προαπαιτούμενα”. Ωστόσο, λησμονεί ο ίδιος, ότι τόσο προεκλογικά σε ομιλία του στην Πάτρα, όσο και μετεκλογικά μετά από συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό, διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τους πλειστηριασμούς. Κι ας γνώριζε τα “προαπαιτούμενα”», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο κ. Νικολόπουλος, παραθέτοντας και τα χαρακτηριστικά βίντεο, τα οποία εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Καμμένο.

«Η στάση μου στη Βουλή ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να ψηφίσω, για να μην εξαπατήσω τον ελληνικό λαό! Όσο για το ποιος εξαπατά ποιον, ο Ελληνικός Λαός το γνωρίζει πολύ καλά. Εμένα από την πρώτη μέρα που με γνώρισαν οι πολίτες της Αχαΐας ως πολιτευόμενο έως και σήμερα - σχεδόν 30 χρόνια - μένω αμετακίνητος και απαράλλακτος, ασυμβίβαστος. Αυτό για άλλους είναι προτέρημα, για άλλους ελάττωμα. Όπως και να έχει έτσι είμαι, έτσι με ξέρουν οι συμπολίτες μου», προσθέτει ο κ. Νικολόπουλος και καταλήγει:

«Τώρα σχετικά με την έδρα μου. Αυτήν, τη δίνουν και την αφαιρούν μόνον οι πολίτες. Άλλωστε έτσι ακριβώς έπραξε ο Πάνος Καμμένος όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία και είχε δίκιο. Θα είχε και σήμερα δίκιο αν όντως είχαμε εκλεγεί με αυτό το πρόγραμμα που φέρνει το Ν/Σ, τότε ΝΑΙ, θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα μου. Όμως εμείς εκλεχτήκαμε υποσχόμενοι την προστασία της πρώτης κατοικίας, την ενίσχυση των αδυνάτων και την μη επιβολή νέων φόρων. Αυτά δεν τα κάναμε... Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου. Όσο για τα άλλα: Μεγαλοστομίες χωρίς αντίκρισμα. Η δική μας στάση είναι σαφής: Αρχή άνδρα δείκνυσι».

Η χώρα έχει ανάγκη από πατριώτες πολιτικούς, ικανούς να τιμούν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, να τηρούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και να ανταποκρίνονται στην προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και μόνο.

Η ιστορία θα κρίνει αυτούς που είναι αδύναμοι να αντιδράσουν, ανήμποροι να αντισταθούν, δειλοί για να αναλάβουν το πολιτικό κόστος μιας διαφοροποίησης, έναντι της κυβερνητικής γραμμής που επιζητά κι άλλο «αίμα» αθώων πολιτών, κι άλλους ανέργους, κι άλλους άστεγους, κι άλλους ανασφάλιστους...

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν ανήκει στην πιο πάνω κατηγορία των δειλών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, αποκτά πια τη δική του αυτόνομη παρουσία, μεμονωμένη έστω –σε αυτή τη φάση- εντός του κοινοβουλίου, απαλλαγμένο από τη «ρετσινιά» της συνεργασίας με ένα κόμμα, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που μετέτρεψαν σε κουρελόχαρτα, όλες τις προεκλογικές κόκκινες γραμμές τους.

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση στην αποψινή ψηφοφορία

Η κατάσταση στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. έχει αγριέψει, αφού σύμφωνα με πληροφορίες μετά την παραίτηση - αποπομπή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που δεν θέλουν να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.

Ακόμα κι αν «περάσει» το νομοσχέδιο, άπαντες εκτιμούν πως ο βίος της κυβέρνησης θα είναι βραχύς, αφού οι ρωγμές στο εσωτερικό δεν πρόκειται να κλείσουν.

Αντίθετα, οι αντιδράσεις θα κορυφωθούν όσο φουντώνει το κύμα της λαϊκής οργής.

ΔΕΙΤΕ LIVE την ψηφοφορία: