ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνδυνος να «τιναχτεί» στον αέρα η διαδικασία των εκλογών για πρόεδρο της ΝΔ

Κίνδυνος να «τιναχτεί» στον αέρα η διαδικασία των εκλογών για πρόεδρο της ΝΔ

Σε φιάσκο κινδυνεύει να εξελιχθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι εκλογές βρίσκονται στον «αέρα». Ο λόγος; Τοonline σύστημα ακόμα δεν λειτουργεί αν και η διαδικασία θα έπρεπε να ξεκινήσει στις 7 το πρωί.Το Newsbomb.gr στην καρδιά των γεγονότωνσας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για όλα όσα συμβαίνουν με ειδήσεις και ρεπορτάζ από τα στρατηγεία των υποψηφίων.

Ήδη ψηφοφόροι που θέλησαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αποχωρούν αγανακτισμένοι από τα εκλογικά κέντρα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις τελικά το ηλεκτρονικό σύστημα δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία στα 833 εκλογικά κέντρα. Αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αν και παράγοντες της ΝΔ συστήνουν υπομονή ελπίζοντας ότι το σύστημα θα επανέλθει.

ndaraxni

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο ηλεκτρονικό σύστημα για τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος, έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των υποψηφίων.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης, λίγο πριν από τις 09:30 το πρωί της Κυριακής (22/11/2015) ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει δεκτή αυτή η εισήγησή του, θα αποσύρει την υποψηφιότητά του από την κούρσα της διαδοχής.

ndaraxni3

Με ανάρτησή του στο Twitter ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά απο τους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 09:00 λόγω προβλημάτων στη διαδικασία.

«Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής. Συνιστώ στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 9.00 πμ αναμένοντας ενημέρωση», αναφέρει συγκεκριμένα στη σχετική ανάρτηση.

Capture copy

Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε και ο Α. Γεωργιάδης:

adonis

Το twitter του Απ.Τζιτζικώστα:

tzitzikostas copy

Συνεδριάζει η ΚΕΦΕ

Συνεδριάζει η ΚΕΦΕ της ΝΔ προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τις εσωκομματικές εκλογές.

Η πρόταση που συζητείται είναι η αναβολή των εκλογών λόγω των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που είχαν συνέπεια να μην έχει ξεκινήσει μέχρι τώρα η εκλογική διαδικασία.

Στην τελική ευθεία έχουν μπει τα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων για την αρχηγεία της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται ίσως για την πιο κρίσιμη καμπή στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, αφού ο τόπος χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση. Η σημερινή ψηφοφορία είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Μια ευκαιρία για να αποδείξουν τα μέλη, τα στελέχη και οι ψηφοφόροι της ότι μπορούν να συγχρονιστούν με την Ιστορία και τις μεγάλες απαιτήσεις της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

Οι πολύωρες συσκέψεις των στενών συνεργατών των Τζιτζικώστα, Μειμαράκη, Μητσοτάκη και Γεωργιαδή είναι σε ημερήσια βάση καθώς λίγες ώρες έχουν απομείνει για την εκλογή του νέου προέδρου.

Τα τηλέφωνα χτυπούν ασταμάτητα και υποστηριχτές των τεσσάρων υποψηφίων επισκέπτονται καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας τα πολιτικά γραφεία για να δηλώσουν την υποστήριξη τους.

Η ψηφοφορία, η οποία έχει ξεκινήσει θα διαρκέσει από τις 07.00 το πρωί έως της 19.00 το απόγευμα της Κυριακής (22/11/2015) και δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος.

- Έχουν στηθεί 1.290 κάλπες σε 883 εκλογικά τμήματα - Θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

- Στις 21.00 η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΝΔ

Αυτά είναι τα στρατηγεία των υποψηφίων

Το newsbomb.gr χαρτογραφεί τα τέσσερα «στρατόπεδα» και σας παρουσιάζει τα πρόσωπα που... κρύβονται πίσω από τους υποψηφίους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας.

Ευ. Μεϊμαράκης

Σταθερός στις επιλογές σχετικά με τους συνεργάτες του εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μειμαράκης, καθώς αποφάσισε να αναμετρηθεί με τους υπόλοιπους υποψηφίους χρησιμοποιώντας την ίδια ομάδα που είχε και στις εθνικές εκλογές. Στο κέντρο της Αθήνας στο πολιτικό γραφείο του Β. Μειμαράκη το alter ego του και σε αυτήν την εκλογική διαδικασία είναι ο Θ. Αμπατζόγλου, όποιος τον εκπροσωπεί στην ΚΕΦΕ , αλλά παράλληλα έχει και την γενικότερη εποπτεία και στενό έλεγχο του επιτελείου μαζί τον Σ. Καομάτζο. Στο πλευρό του Β. Μειμάρακη ο κειμενογράφος Γ. Χατζής, ο δημοσιογράφος Α. Αθανασίου και ο Ν. Καραχάλιος. Διευθύντρια γραφείου τύπου η δημοσιογράφος Π. Γαβρά.

Απ. Τζιτζικώστας
Πριν από μερικές μέρες το στρατηγείο του Απόστολου Τζιτζικώστα μετακόμισε από την Περιφέρεια στα γραφεία στο κέντρο της Αθήνας. Στην όδο Πανεπιστημίου 39, ο περιφεριαρχής Κεντρικής Μακεδονίας συναντά καθημερινά το στενό επιτελείο του, το οποίο αποτελούν, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπός του στην ΚΕΦΕ κ. Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο πρώην υφυπουργός Νότης Μηταράκης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας και στρατηγικής του κ. Γρηγ. Τσιμογιάννης και οι στενοί συνεργάτες του κ. Γ. Καραγιάννης, Στ. Σταθόπουλος, Παν. Γεωργόπουλος (στενός πολιτικός φίλος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη), Αρης Μάτσικας, κ.ά.

Κυρ. Μητσοτάκης

Στον πυρήνα των συνεργατών του Κυρ. Μητσοτάκη συγκαταλέγονται πολλά στελέχη με εκλογική εμπειρία, όπως ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και άλλοτε διευθυντής του γραφείου του κ. Κων. Μητσοτάκη, Διον. Χατζηδάκης, ενώ στην προσπάθεια διεύρυνσης της επιρροής του συμμετέχουν πρόσωπα όπως π.χ. ο κ. Β. Κορκίδης από την ΕΣΕΕ. «Εννοείται» επίσης –όπως η ίδια άλλωστε είπε– ότι την υποψηφιότητά του στηρίζει και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Αδ. Γεωργιάδης
Στην οδό Ακαδημίας 84 βρίσκετε το επιτελείο του Α. Γεωργιάδη. Εκεί δεσπόζει η παρουσία της Βασιλείας Κατραβά λεγόμενο «δεξί χέρι» του εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια. Όλα τα τηλεφωνήματα, τα e-mails και τα ραντεβού περνούν από εκείνη πριν φτάσουν στον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη. Στο γραφείο τύπου βρίσκεται η δημοσιογράφος Σίλεια Σκουτελάκου η οποία διαχειρίζεται τις καθημερινές επαφές με τα ΜΜΕ για τα τρέχοντα θέματα και τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις του ανά την επικράτεια.

Μετά τις 21:00 μια πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος

Όπως τονίζουν στελέχη της ΝΔ, περίπου στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, δηλαδή δύο ώρες μετά το "κλείσιμο" της κάλπης, θα υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν θα διενεργηθούν exit polls.

Μία ώρα πριν τα μεσάνυχτα θα έχουμε τα ασφαλή αποτελέσματα και θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα το αν οι τέσσερις υποψήφιοι θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο. Ο δεύτερος γύρος είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχετικές ειδήσεις