ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός - Τσίπρας: Μετά την αξιολόγηση ξεκινά η συζήτηση για την απομείωση του χρέoυς (vid)

Προϋπολογισμός - Τσίπρας: Μετά την αξιολόγηση ξεκινά η συζήτηση για την απομείωση του χρέoυς (vid)

Για επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και για προοπτικές που δημιουργού κλίμα εμπιστοσύνης για την επιστροφή των ελληνικών καταθέσεων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε συμφωνία από τη ΝΔ σε μια εθνική πολιτική για το προσφυγικό θέμα, ενώ εξαπέλυσε και επίθεση στα «ΜΜΕ της διαπλοκής» όπως είπε που έφεραν την Ελλάδα να βγαίνει εκτός της Συνθήκης Σένγκεν.

«Εντάξει όλοι αυτοί που έχουν στόχο να βάλουν την Ελλάδα στο στόχαστρο. Εντάξει τα κέντρα της διαπλοκής που τώρα ξεψυχάνε και έχουν κάθε λόγο να λένε ότι η Ελλάδα είναι αφρικανική χώρα, αλλά εσείς; Κατανοώ ότι, δυστυχώς για τη χώρα, βρίσκεστε σε ατέρμονη εσωκομματική διαδικασία, αλλά υπάρχουν όρια. Εκεί που υπάρχει ζήτημα εθνικής ευθύνης η διαφωνία είναι πολυτέλεια», είπε απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία.

Αναφερόμενος δε στο ασφαλιστικό τόνισε ότι το PSI απομείωσε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων

Σε άλλο σημείο της ομιλία του, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για προσπάθεια υπονόμευσης της χώρας και κατηγόρησε όσους βιάστηκαν να κινδυνολογήσουν χωρίς να έχουν καν μιλήσει με τον αρμόδιο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Αναρωτιέμαι γιατί στην σύσκεψη των αρχηγών ο κ. Πλακιωτάκης διετύπωσε την άποψη ότι η Ν.Δ. δεν συμφωνεί με την δημιουργία κέντρων υποδοχής στα νησιά. Ήρθε η απόφαση της Ε.Ε. που διέψευσε τα παπαγαλάκια και έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι χώρες όπως η Γερμανία υιοθέτησαν έστω και με καθυστέρηση την ελληνική πρόταση για απευθείας μεταφορές προσφύγων από την Τουρκία, ωστόσο όπως τόνισε «διαπίστωσα ότι και σ’ αυτό το θέμα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να βρει σημείο ταύτισης και εθνική γραμμή».

«Η οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών ήταν σχέδιο νεοφιλελεύθερης έμπνευσης»

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε την πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια λέγοντας ότι «ήταν πολιτική σκληρά ταξικής δημοσιονομικής προσαρμογής και εσωτερικής υποτίμησης».

«Δεν είχαμε να κάνουμε με ένα ατύχημα ή ένα λάθος. Αλλά με ένα άψογα σχεδιασμένο και εκτελεσμένο σχέδιο νεοφιλελεύθερης έμπνευσης», είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αμφισβήτησε αυτό το σχέδιο.

Σχετικές ειδήσεις