ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πότε θα αναλάβει εσωκομματικές πρωτοβουλίες ο Καραμανλής!

Πότε θα αναλάβει εσωκομματικές πρωτοβουλίες ο Καραμανλής!

Η τελική στάση του Κ. Καραμανλή σε ό,τι αφορά στις εσωκομματικές διεργασίες κι εξελίξεις στο χώρο της κεντροδεξιάς θα καθοριστεί απ’ τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν στη Ν.Δ. αμέσως μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

ΤΙ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ- ΠΟΙΑ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ

Όπως αποκάλυψε στο Newsbomb.gr συνεργάτης του και σχεδόν καθημερινός συνομιλητής του, «ο Καραμανλής δεν έχει πρόθεση ανάμιξης στα εσωκομματικά, ούτε επιστροφής, αλλά αν χρειαστεί τότε είναι αναγκασμένος να το κάνει».

Το «αν χρειαστεί», κατά τον ίδιο συνεργάτη του, καθορίζεται αποκλειστικά απ’ το αν θα απειληθεί η «ενότητα της παράταξης», αν δηλαδή μετά την εκλογή του νέου αρχηγού, στις 20 Δεκέμβρη ή στις 10 Γενάρη, εμφανιστούν κινήσεις ή τάσεις διάσπασης.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, μας υπογράμμισε, τότε ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος παραμένει πάντα εγγυητής της ενότητας και απολαμβάνει της αποδοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπαδών της Ν.Δ., «δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, θα αναλάβει επικεφαλής μιας πρωτοβουλίας για την ανασύνταξη της παράταξης».

Αυτή η πρωτοβουλία θα κινείται στην κατεύθυνση ανασυγκρότησης κι ενότητας της παράταξης, είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Καραμανλής χρησιμοποιεί τον όρο «παράταξη» και όχι «κόμμα».

Αυτό, κατά το συνεργάτη του, σημαίνει ότι ο νεότερος Καραμανλής προσβλέπει σε ένα νέο σχηματισμό, ακόμα και με τη συμμετοχή στελεχών που έχουν κατά καιρούς αποχωρήσει.
Η ονομασία του θα μπορούσε να είναι «Ελληνικό Λαϊκό Κόμμα» ή κάτι παρεμφερές...

Ο Κ. Καραμανλής πράγματι φοβάται για την ενότητα της Ν.Δ

Αν στις εσωκομματικές εκλογές επικρατήσει ο Β. Μεϊμαράκης υπάρχει ο κίνδυνος –όπως εκτιμά- να διασπάσει τη Ν.Δ. ο Αντ. Σαμαράς παίρνοντας ένα τμήμα ακροδεξιών στελεχών.

Αν επικρατήσει ο Απ. Τζιτζικώστας ή ο Κυρ. Μητσοτάκης, τότε φοβάται ότι μπορεί να αποχωρήσουν στελέχη τα οποία δεν θα ήθελαν να είναι κάτω από ένα αρχηγό νεότερο ή αμφισβητούμενο...

Φυσικά δεν... συζητά το σενάριο επικράτησης του Άδ. Γεωργιάδη, το οποίο θεωρεί καταστροφικό για την παράταξη!