ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο «αριστερός» Τσίπρας παρακαλάει τα Funds: Εμπιστευθείτε μας, επενδύστε στην Ελλάδα

Ο «αριστερός» Τσίπρας παρακαλάει τα Funds: Εμπιστευθείτε μας, επενδύστε στην Ελλάδα

Στο 17ο ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη μίλησε ο Έλληνας – «αριστερός» πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Στο συγκεκριμένο συνέδριο συμμετέχει σύσσωμη η τρόικα και όλα τα κοράκια της παγκόσμιας τοκογλυφίας.

Σας αναφέρουμε χαρακτηριστικά ορισμένους από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο και θα καταλάβετε: Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Νίκολα Τζιαμαριόλι (ESM), ο γνωστός καρχαρίας των αγορών Τζον Πόλσον (Paulson & Co), η περίφημη Black Rock, η Goldman Sachs, η Deutsche bank και άλλες τράπεζες καθώς και εκπρόσωποι εφοπλιστών.

Την ώρα λοιπόν που στη Βουλή συζητούνται τα 13 προαπαιτούμενα που θα οδηγήσουν τη χώρα ακόμα βαθύτερα στην ύφεση και τον ελληνικό λαό στην ανέχεια, ο «αριστερός» πρωθυπουργός της Ελλάδας καλούσε τα «κοράκια» της παγκόσμιας τοκογλυφίας να τον εμπιστευτούν και να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα μας.

Ο κ. Τσίπρας δεν είπε κουβέντα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός, δεν είχε τίποτα να πει για τις καταστροφικές πολιτικές των δανειστών που οδήγησαν τους Έλληνες στο όριο της φτώχειας, δεν είχε καν το θάρρος να ζητήσει αλλαγή στρατηγικής.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στους ξένους επενδυτές να εμπιστευτούν την Ελλάδα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς, όπως υποστήριξε έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου.

«Αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και προσπαθούμε να τις μετατρέψουμε σε πλεονεκτήματα και ευκαιρίες. Αξιοποιούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Για αυτό σας καλούμε να εμπιστευτείτε την Ελλάδα. Σας καλούμε να μας εμπιστευθείτε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την προσπάθεια που κατέβαλε η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ζητώντας – όπως τόνισε - πραγματικές μεταρρυθμίσεις που να προωθούν την ανάπτυξη και δεν θα συρρικνώνουν τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

«Επιτύχαμε μία συμβιβαστική συμφωνία που περιλαμβάνει για πρώτη φορά χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, περισσότερους ευρωπαϊκούς επενδυτικούς πόρους και μία ξεκάθαρη δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι αυτοί οι τρεις παράγοντες αποτελούν αποφασιστικής σημασίας βήματα «για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μία σειρά δραστικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που εφαρμόζονται με στόχο τη δημιουργία ενός σταθερού και επενδυτικά φιλικού περιβάλλοντος, όπως η φορολογική μεταρρύθμιση και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

«Απλοποιούμε το φορολογικό μας σύστημα. Πατάσσουμε τη φοροδιαφυγή, δημιουργώντας ένα σταθερό και ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον. Δημιουργούμε ένα αντιγραφειοκρατικό νομικό και επιχειρησιακό πλαίσιο για τις επενδύσεις, θεσπίζουμε ριζικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, μέσω της καταπολέμησης της διαφθοράς και της προώθησης της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης. Δημιουργούμε συνέργειες μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Λαμβάνουμε μέτρα για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε το πτωχευτικό δίκαιο. Μέσα σε ένα απαιτητικό διεθνές περιβάλλον, κατορθώσαμε να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις συστημικές τράπεζες, κυρίως με την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών. Η ανταπόκρισή τους είναι μια ανταμοιβή για τις προσπάθειές μας και μήνυμα ότι είμαστε σε καλό δρόμο σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας», τόνισε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε πως το ελληνικό ΑΕΠ αναμένεται να επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα πλεονεκτήματα της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας μας. «Στον τομέα της ενέργειας, εξελίξεις όπως οι αγωγοί, το φυσικό αέριο και η πράσινη ενέργεια αναμένεται να προσελκύσουν επενδύσεις υψηλής ποιότητας. Υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις μέσω του λεγόμενου σχεδίου Γιουνκέρ, ωστόσο είμαστε επίσης ανοιχτοί όσον αφορά στην προσέλκυση νέων επενδύσεων. Ο τουρισμός αναπτύσσεται εδώ και τρία χρόνια καθιερώνοντας την Ελλάδα ως κορυφαίο σε ποιότητα τουριστικό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, η αναβάθμιση των υποδομών, και του πολεοδομικού σχεδιασμού θα δώσει την ευκαιρία για νέες επενδύσεις σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο ιατρικός. Η παγκόσμια κυριαρχία του ελληνικού στόλου είναι η πεντακάθαρη απόδειξη του τι είναι ικανοί να πράξουν οι Έλληνες, εάν βρουν το κατάλληλο έδαφος και επενδύσουν στις δυνατότητές τους», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες μας, προσπαθούμε να τις μετατρέψουμε σε δύναμη και ευκαιρίες. Εκμεταλλευόμαστε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Γι αυτό σας καλούμε να εμπιστευθείτε την Ελλάδα», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικές ειδήσεις