ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση καταργεί ξανά τη «Διαύγεια»;

Η κυβέρνηση καταργεί ξανά τη «Διαύγεια»;

Τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του για κατάργηση της υποχρέωσης ανάρτησης στο διαδίκτυο πληθώρας δαπανών στο υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορεί ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και «εμπνευστής» της «Διαύγειας» κάνει λόγο για επιχειρούμενη κατάργηση διατάξεων του νόμου όσον αφορά στην υποχρεωτική ανάρτηση δημοσίων δαπανών στο διαδίκτυο επικαλούμενος το άρθρο 108 στο Ν/Σ για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Σε δήλωσή του μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης αμφισβητεί την αιτιολογία της κυβέρνησης, η οποία κάνει λόγο για ιδιαιτερότητα των δαπανών του ΥΠΕΞ που άπτεται της ασφάλειας της χώρας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Όμως, ως συνήθως, ψεύδεται η κυβέρνηση Τσίπρα. Διότι στο άρθρο 2 παρ.4 του Ν.3861 έχουμε εξαρχής εξαιρέσει όλες τις δαπάνες των οποίων η δημοσιότητα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην εθνική άμυνα κι ασφάλεια της χώρας».

Αφού εκτιμά δε πως «άλλες δαπάνες επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν, που δεν σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια», διερωτάται γι' αυτές: «Πώς τις υλοποίησαν ή τις ανέλαβαν από την ώρα που δεν τις είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο;».

Και καταλήγει ο κ. Ραγκούσης: «Προφανώς έχουν διαπράξει ήδη την παραβίαση του Ν.3861 έχοντας πραγματοποιήσει παράνομες δαπάνες. Ποιες άραγε; Προφανώς επιλέγουν και τώρα να διαχειριστούν στο σκοτάδι τα χρήματα των Ελλήνων. Όπως νομοθέτησαν και την Άνοιξη για δαπάνες στου υπουργείου οικονομικών»…

Σχετικές ειδήσεις