ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Γεωργιάδης - Δεν κάνω παζάρια!

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Γεωργιάδης - Δεν κάνω παζάρια!

Με νέες δηλώσεις του ο μέχρι πρότινος διεκδικητής της ηγεσίας της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων πως: «Την ανακοίνωση ότι στηρίζω τον Μητσοτάκη, την έκανα αμέσως μετά τα αποτελέσματα. Δεν ήθελα να δώσω την εντύπωση ότι προσπαθώ να κάνω παζάρια»!

Κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως: «Αντιλαμβάνεστε ότι με ένα 12-12,5%, που θα έχω εγώ στις εκλογές αυτές, θα μπορούσα να μείνω μία εβδομάδα τώρα και να μιλάω με τους δύο υποψηφίους, να δίνω την εικόνα ότι μιλάω και να ζητάω. Εγώ δεν έκανα αυτό, εγώ με το που βγήκε το αποτέλεσμα ανακοίνωσα, ακριβώς για να μην ξεκινήσει η συζήτηση, αν θα πάρω καρέκλα, αν δε θα πάρω, τι θα μου δώσει ο ένας, τι θα μου δώσει ο άλλος».

Υποστήριξε πως μεταξύ των δύο υποψηφίων «ο κατάλληλος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης» και εξήγησε το γιατί, λέγοντας ότι: «Έχει την διαχειριστική επάρκεια να γίνει πρωθυπουργός αύριο».

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι ένας πολιτικός, που έχει χτίσει το προφίλ του τεχνοκράτη στον εξωτερικό, τον ξέρουν και άρα μπορούν να τον εμπιστευτούν ευκολότερα. Αυτό είναι κέρδος για την Ελλάδα, που δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Θα μπορέσει να μιλήσει γρήγορα την ίδια γλώσσα».

Αναφερόμενος στην δική του υποψηφιότητα παρατήρησε πως είχε ένα πολύ έντονο στοιχείο «πολιτικού ρομαντισμού» με το σκεπτικό πως άνθρωποι που δεν περίμεναν αντάλλαγμα από εκείνον, έτρεχαν να τον στηρίξουν.

«Είναι πολύ ωραίο να συμβολίσουμε την ένωση του Κέντρου και της Δεξιάς, με έναν εκπρόσωπο της Δεξιάς και έναν εκπρόσωπο του Κέντρου», περιέγραψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που λέει δεν σημαίνει ότι όσοι τον ψήφισαν είναι «υποχρεωμένοι» να ψηφίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αν μου το ζητήσει, θα τρέξω για τον Κυριάκο», υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για το μέλλον του χώρου της κεντροδεξιάς, ο βουλευτής της ΝΔ εκτιμά πως: «Τα ποσοστά του 40-45% του παρελθόντος, είχαν μέσα και ένα έντονο στοιχείο συναλλαγής, δηλαδή οι πολίτες ψήφιζαν τα δύο μεγάλα κόμματα, για να κάνουν διορισμούς, να κάνουν ρουσφέτια… τώρα τα κόμματα εξουσίας πια δε μπορούν να κάνουν συναλλαγή, γιατί το κράτος δε μπορεί να δώσει σε κανέναν. Άρα πρέπει να ακολουθείς ένα κόμμα γιατί το πιστεύεις. Τώρα, μπαίνουμε στην εποχή της μάχης των ιδεών. Πρέπει το κόμμα να σε συγκινήσει, να πιστέψεις ότι θα κάνει τη χώρα σου καλύτερη. Πρέπει να πιστέψεις ότι θα σου λύσει τα προβλήματα, για να το ψηφίσεις».

Σχετικές ειδήσεις