ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Guardian: Οδύσσεια χωρίς τέλος η οικονομική περιπέτεια της Ελλάδας

Guardian: Οδύσσεια χωρίς τέλος η οικονομική περιπέτεια της Ελλάδας

Η ανταποκρίτρια της Βρετανικής εφημερίδας στην Ελλάδα εκτιμά πως το 2016 εγκυμονεί μια νέα κοινωνική κρίση και δεν αποκλείει να σηματοδοτηθεί από απρόβλεπτες καταστάσεις!

Σε πρώτο πλάνο αξιολόγησης θα βρεθούν οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που για πρώτη φορά στην Ευρώπη προωθούνται για εφαρμογή από μία «αριστερόστροφη» κυβέρνηση, αναφέρει η Έλενα Σμιθ η οποία περιγράφει την οικονομική κρίση στη χώρα μας ως μία «Οδύσσεια χωρίς τέλος».

Αιτιολογεί επισημαίνοντας πως: «Πολλοί συμφωνούν ότι τα δυσκολότερα έρχονται ακόμα και αν οι Έλληνες έχουν δει την άββυσο και έχουν αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική στους περιορισμούς του να είναι κανείς μέλος της ευρωζώνης».

«Οι οιωνοί μετά από έξι χρόνια στο δράμα, είναι ανάμεικτοι», πιστεύει ο Guardian και ίσως να μην έχει και τόσο άδικο.
Μάλιστα, επικαλείται τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πως «Το 2016 θα είναι το έτος της τελικής εξόδου από την οικονομική κρίση».

Ο Guardian αναρωτιέται πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Το 55% των Ελλήνων δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον τους την ώρα που το τελευταίο 12μηνο επιδείνωσε το οικονομικό τραύμα της Ελλάδας: Η ανεργία έφτασε πάνω από το 30% και το ΑΕΠ μειώθηκε πάνω από 25%!

Κατά τον Guardian, ακόμα και αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδειχθεί «μέγιστος τακτικιστής» η κοινοβουλευτική του πλειοψηφία έχει περιοριστεί σε… τρεις βουλευτές! Επικαλείται, μάλιστα, και δηλώσεις του καθηγητή Δικαίου και Οικονομικών, Αριστείδη Χατζή ο οποίος δηλώνει: «Δεν βλέπω πώς η κυβέρνηση αυτή θα επιβιώσει αυτών των μεταρρυθμίσεων και δεν βλέπω πώς μπορεί να τις αποφύγει. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει ανυπέρβλητα προβλήματα στις αρχές του 2016».

Σχετικές ειδήσεις