ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο ασφαλιστικό: Κατόπιν εορτής η συνάντηση Τσίπρα με εργοδοτικούς φορείς

Νέο ασφαλιστικό: Κατόπιν εορτής η συνάντηση Τσίπρα με εργοδοτικούς φορείς

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις επί του σχεδίου Κατρούγκαλου.

Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την ηγεσία του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ και ΕΣΕΕ ενόψει της προώθησης στη Βουλή της μεταρρύθμισης για το ασφαλιστικό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα ζητηθούν οι απόψεις των εργοδοτικών φορέων για το ασφαλιστικό και το ζήτημα των εργοδοτικών εισφορών, αφού έχει ολοκληρωθεί και έχει αποσταλεί στους δανειστές η ελληνική πρόταση.

Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να επικεντρώνεται στις εργοδοτικές εισφορές ζητώντας από τους φορείς πρτάσεις για αντίμετρα.

Την ίδια ώρα επαφές με Ευρωπαίους ομολόγους του θα έχει τις προσεχείς ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με επίσημα θέματα την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ενόψει της πρώτης αξιολόγησης, καθώς και το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, βασικό ζήτημα θα είναι το ασφαλιστικό, το οποίο συναντά μεγάλες αντιδράσεις και απειλεί να τινάξει στον αέρα την κυβερνητική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το πρόγραμμα του κ. Τσακαλώτου έχει ως εξής:

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 –Ρώμη- Πιερ Κάρλο Παντοάν, Υπουργός Οικονομικών Ιταλίας.
Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 –Λισσαβώνα- Μάριο Σεντένο, Υπουργός Οικονομικών Πορτογαλίας.
Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 –Παρίσι- Μισέλ Σαπέν, Υπουργός Οικονομικών Γαλλίας.
Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016- Ελσίνκι- Αλεξάντερ Στουμπ, Υπουργός Οικονομικών Φινλανδίας.
Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 –Άμστερνταμ- Γερούν Ντάισελμπλουμ, Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και Πρόεδρος του Eurogroup.
Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 – Βερολίνο - Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Υπουργός Οικονομικών Γερμανίας.

Σχετικές ειδήσεις