Εκλογές ΝΔ: Όταν ο Καραμανλής προειδοποιούσε τους Έλληνες (vid)

Newsbomb

Ο λαός δεν τον άκουσε τότε και πίστεψε τον Γιώργο Παπανδρέου που τον παραμύθιασε ότι «λεφτά υπάρχουν».

Λίγο πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου το 2009, ο τότε πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας μπροστά σε χιλιάδες υποστηριχτές της Νέας Δημοκρατίας στο Πεδίον του Άρεως, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του, προειδοποιούσε για όσα ακολούθησαν στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Καραμανλής είχε επισημάνει τους κινδύνους της ψήφου στον λαοπλάνο Γιώργο Παπανδρέου που έταζε «λαγούς με πετραχήλια» στους πολίτες ενώ γνώριζε και ο ίδιος ότι η ελληνική οικονομία ήταν στο χείλος του γκρεμού.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είχε τονίσει στους πολίτες πως αν τον εμπιστευτούν θα κατάφερνε να βγάλει την Ελλάδα από το τούνελ με σκληρή προσπάθεια και τις θυσίες όλων. Ήταν ξεκάθαρος και δεν έταξε πράγματα που δεν μπορούσε να δώσει. Αντιθέτως, μιλούσε για φορολογικά μέτρα που θα λάμβανε τα οποία σε λίγο καιρό θα απέδιδαν.

Ο λαός όμως δεν τον πίστεψε, ξεγελάστηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου και το «λεφτά υπάρχουν» και κατέβασε τον Κώστα Καραμανλή από την εξουσία.

Λίγους μήνες μετά, ο Κώστας Καραμανλής επιβεβαιώθηκε για όσα έλεγε στους πολίτες. Ήταν όμως αργά... ο Γιώργος Παπανδρέου μας είχε ρίξει στην αγκαλιά των δανειστών και καταδίκαζε τις επόμενες γενιές Ελλήνων να ζουν κάτω από το ζυγό των μνημονίων.

Δείτε την ιστορική ομιλία του Κώστα Καραμανλή:

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved