ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρβαρντ: Ο Τσίπρας είχε την χειρότερη τακτική διαπραγμάτευσης για το 2015

Χάρβαρντ: Ο Τσίπρας είχε την χειρότερη τακτική διαπραγμάτευσης για το 2015

Οι χειρισμοί του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές το καλοκαίρι που μας πέρασε χαρακτηρίστηκαν από το Χάρβαρντ ως «η χειρότερη τακτική διαπραγμάτευσης για το 2015».

Αυτό ανέφερε η συντάκτρια περί διαπραγμάτευσης του Χάρβαρντ, Κάθριν Σονκ, σε έκθεση με συμβουλές για επαγγελματίες, του Προγράμματος Διαπραγμάτευσης του νομικού τμήματος της σχολής.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι χειρισμοί του Έλληνα πρωθυπουργού, ήταν η χειρότερη διαπραγματευτική τακτική του 2015 καθώς

«Πλησίαζε τους Ευρωπαίους δανειστές το καλοκαίρι για ένα νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε ένα μαχητικό τόνο, που δεν εξελίχθηκε καλά. Δυσαρεστημένος από τη συμφωνία που ήταν στο τραπέζι, ο Τσίπρας την έθεσε σε δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Όταν οι Έλληνες την απέρριψαν, η ελληνική οικονομία υποχώρησε ακόμη περισσότερο και ο Τσίπρας με την ομάδα του αναγκάστηκαν να αποδεχθούν ένα ακόμη χειρότερο πακέτο από την Ευρώπη. Το μάθημα; Ένας πιο συμφιλιωτικός τόνος θα σας πάει πιο μακριά από ότι η μικροπολιτική, όταν κάνετε τολμηρά αιτήματα».

Σχετικές ειδήσεις