ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: «Tαξική επιλογή» η εκλογή Μητσοτάκη

Παππάς: «Tαξική επιλογή» η εκλογή Μητσοτάκη

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό SBC έκανε λόγο για «ταξική επιλογή» και πρόσθεσε:«Αν ρωτήσει κανείς τον μέσο πολίτη τι θυμάται από τη θητεία του κ. Μητσοτάκη ως υπουργού, θα πάει το μυαλό του στον φανατισμό με τον οποίο υποστήριξε τις απολύσεις. Θα σας έλεγα ότι διαμορφώνεται και μία εσωτερική γεωγραφία υποστήριξής του με ακροδεξιά μείγματα, τα οποία έχουν στο "παλμαρέ" τους διατύπωση θέσεων πάρα πολύ ακραίων και κατά τη γνώμη μας αντικοινωνικών. Και αναφέρομαι στην ακροδεξιά τάση του κ. Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη», τόνισε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κριθεί κατ' αρχήν από το πώς θα επιλέξει να αφηγηθεί το πρόσφατο παρελθόν της παράταξής του -τη διακυβέρνηση του κ. Σαμαρά, όπου δεν είμαι βέβαιος ότι έχει πάρα πολλές επιλογές- αλλά και από το τι θα προτείνει για το μέλλον».

Για το ασφαλιστικό ο υπουργός Επικρατείας είπε: «νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε βάλει στο τραπέζι μια πρόταση η οποία έχει όλες τις δυνατότητες να διαμορφώσει ευρύτερες συναινέσεις. Θα ήμασταν εμείς οι πρώτοι που θα παραμερίζαμε ή θα βάζαμε σε δεύτερο πλάνο μια κουβέντα για το παρελθόν εάν και από τις άλλες πλευρές υπάρξουν ειλικρινείς προτάσεις και όταν λέω ειλικρινείς εννοώ ειλικρινείς, διότι υπάρχει μια πραγματικότητα δεδομένων και κάποιες προθέσεις και κάποιες πολιτικές προτεραιότητες που βάζει ο καθένας».

Σχετικές ειδήσεις