ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Τι (δεν) απαντά για το διορισμό Τσίπρα - Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι το Δημόσιο

Μαξίμου: Τι (δεν) απαντά για το διορισμό Τσίπρα - Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι το Δημόσιο

Για τα καλά έχει ανάψει η κόντρα μεταξύΜαξίμουκαι του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεχίζοντας οι δυο πλευρές τον πόλεμο ανακοινώσεων.

Το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε σκληρή απάντηση στην τελευταία ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και αναφέροντας:

«Νέο ρεκόρ θράσους από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία φτάνει στο σημείο να κατηγορεί τον πρωθυπουργό της χώρας για δήθεν διορισμό συγγενικού του προσώπου στο Δημόσιο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να προσάψουμε την ίδια κατηγορία στον κ. Μητσοτάκη. Πολύ απλά, διότι, έχοντας εκθρέψει επί δεκαετίες το πελατειακό κράτος, η οικογένεια Μητσοτάκη είναι το Δημόσιο».

Όλγα Γεροβασίλη για Κυριάκο Μητσοτάκη: Οι εμμονές του προκάλεσαν μόνο καταστροφή την περασμένη πενταετία στη χώρα

«Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη σημερινή του ομιλία, ειλικρινώς αναγνώρισε ότι οι πολίτες τού γύρισαν την πλάτη. Μόνο που φαίνεται να μην έχει καταλάβει το γιατί» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Αναφέρει στην δήλωσή της ότι ο κ. Μητσοτάκης «κατηγόρησε την κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα ως ιδεοληπτική, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι δικές του εμμονές στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο δοκιμάστηκαν, απέτυχαν και προκάλεσαν μόνο καταστροφή την περασμένη πενταετία στη χώρα» προσθέτοντας «ίσως να είναι αυτός και ο λόγος που απέκρυψε τις πραγματικές του θέσεις και προθέσεις για την κοινωνική ασφάλιση. Τις ίδιες θέσεις που εξέφραζε μπαίνοντας επικεφαλής της καμπάνιας του «ΝΑΙ» στο Δημοψήφισμα και στις οποίες γύρισαν την πλάτη οι Έλληνες πολίτες στις πρόσφατες εκλογές».

«Ενώ πήρε -υποτίθεται- διαζύγιο με το λαϊκισμό, επέλεξε μπροστά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να χαρακτηρίσει ως «δημοσιονομικό εκτροχιασμό» την υπέρβαση κατά 1,9 δισ. των προϋπολογισμένων εσόδων που πέτυχε η κυβέρνηση το 2015» επισημαίνει, επίσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος, καταλήγοντας «τέλος, προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι ενώ αναφέρθηκε στα λάθη του κόμματός του, δεν είπε κουβέντα για τη συμμετοχή του σε αυτά. Το ρόλο που είχε ο ίδιος στην εξυπηρέτηση ενός πελατειακού συστήματος δεκαετιών. Αυτός μάλλον θα είναι και ο λόγος που επέλεξε να αγνοήσει την μεταρρύθμιση που προωθεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση στη Δημόσια Διοίκηση, ενάντια στην κομματοκρατία την οποία ο κ. Μητσοτάκης υπηρέτησε πιστά».