ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή – Ασφαλιστικό: Μητσοτάκης σε Τσίπρα – Γιατί δεν πας στα μπλόκα;

Βουλή – Ασφαλιστικό: Μητσοτάκης σε Τσίπρα – Γιατί δεν πας στα μπλόκα;

Σφοδρή αντιπαράθεση ακόμα και σε πρώτο ενικό σημειώθηκε στην πρώτη σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε σε υψηλούς τόνους στην πρωτολογία του πρωθυπουργού, ασκώντας του δριμύτατη κριτική και τονίζοντας ότι ο λαός του γυρίζει την πλάτη.

«Το 2014 δεν υπήρχε καμία ανάγκη μείωσης των συντάξεων, ούτε καμία πίεση από την Τρόικα για μειώσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει την πρώτη αξιόπιστη αναλογιστική μελέτη.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό είπε ότι «τα πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν από την δική σας διαχειριστική ανικανότητα. Είστε μέρος του προβλήματος, δεν είστε μέρος της λύσης, δεν μας πήγατε μπροστά, μας γυρίσατε δύο χρόνια πίσω και η κοινωνία σάς γυρίζει την πλάτη. Αναρωτηθήκατε γιατί δεν θέλουν οι αγρότες να μιλήσουν μαζί σας; Μήπως θέλουν να πάτε εσείς στα μπλόκα, όπως πηγαίνατε και τότε και τους τάζατε;».

Ασκώντας κριτική στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Το σχέδιό σας στρεβλώνει την ανταποδοτικότητα του συστήματος, δεν δίνει κίνητρο για παραμονή στην εργασία. Τα πρόσθετα χρόνια δεν δίνουν μεγαλύτερη σύνταξη», και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εγκαταλείπεται στην τύχη του. Τι θα συμβεί στις κύριες συντάξεις το 2019; Η προσωπική διαφορά μεταφέρει το πρόβλημα στο μέλλον. Το σχέδιό σας είναι μη κοστολογημένο χωρίς καμία οικονομική τεκμηρίωση».

Σχετικές ειδήσεις