ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Ασφαλιστικό: Μιχαλολιάκος - Η ανάπτυξη της χώρας περνά από τον πρωτογενή τομέα

Βουλή - Ασφαλιστικό: Μιχαλολιάκος - Η ανάπτυξη της χώρας περνά από τον πρωτογενή τομέα

Διάκριση σε βάρος του κόμματός του, κατήγγειλε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος υποστηρίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή εξαιρέθηκε από την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

«Είναι μία διάκριση από εσάς που είστε κατά των διακρίσεων» είπε, και αναρωτήθηκε «εάν οι 400.000 ψηφοφόροι του κόμματός του δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και δεν παίρνουν συντάξεις».

Στην ομιλία του ο κ. Μιχαλολιάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το νέο ασφαλιστικό, «εξοντώνει, ότι υγιές και παραγωγικό στον τόπο» και τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι, ότι σήμερα κατηγορούν την κυβέρνηση για τις αλλαγές τις οποίες εισηγείται στο ασφαλιστικό, ενώ τα είχαν εγκρίνει με την ψήφο τους στις 14 Αυγούστου του 2015.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις απώλειες των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με το «τζογάρισμα στο χρηματιστήριο», όπως το χαρακτήρισε, και την απομείωση των ελληνικών ομολόγων που κατείχαν οι ασφαλιστικοί φορείς με το PSI.

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε επίσης, ότι έπρεπε να έχει γίνει ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών φορέων όπως έγινε με τις τράπεζες, και «ζήτησε την κατάργηση του νόμου "περί ευθύνης υπουργών", ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τις απώλειες των ταμείων».

Στάθηκε ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό των αγροτών, γιατί όπως είπε, «η αναγέννηση και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας, περνά από τον πρωτογενή τομέα και η παραγωγή του αγρότη αυξάνει τις εξαγωγές και μειώνει τις εισαγωγές και αποτελεί "διπλό κέρδος για την ελληνική οικονομία».

Συνέδεσε την αύξηση των εισφορών των αγροτών με την κατάργηση του αφορολόγητου στην προμήθεια καυσίμων και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Έλληνας αγρότης πληρώνει για την αγορά καυσίμου για το τρακτέρ όσα και ο ιδιοκτήτης ενός πολυτελούς αυτοκινήτου, τη στιγμή που στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης οι αγρότες έχουν απαλλαγές.

Εξέφρασε τέλος την αντίθεσή του με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και υποστήριξε ότι θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας των νέων και της μετανάστευσης.

Ρoή Ειδήσεων