ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή – Ασφαλιστικό: Μητσοτάκης: It’s the IMF Euclid!

Βουλή – Ασφαλιστικό: Μητσοτάκης: It’s the IMF Euclid!

Ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης για το ΔΝΤ και τους δανειστές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του.

Στην έναρξη της τοποθέτησής του, ο νέος αρχηγός της ΝΔ, διάβασε επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στα αγγλικά η οποία απευθυνόταν στο ΔΝΤ και ζητούσε τη σύναψη νέου δανείου.

«It's the IMF Euclid!» (Είναι το ΔΝΤ Ευκλείδη) είπε ο κ. Μητσοτάκης, προκαλώντας μάλιστα και την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος ζήτησε να γίνει μετάφραση για τα πρακτικά.

O κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα έλθει η ώρα να θέσει τα ερωτήματα για την διαπραγμάτευση το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τον ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Δεν είμαι ούτε με τα τρακτέρ ούτε με το ΔΝΤ. Εσείς ήσασταν με τα τρακτέρ και τώρα είσαστε με το ΔΝΤ», είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε προηγούμενη αιχμή του πρωθυπουργού.

Επικρίνοντας την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης σημείωσε ότι τα φορολογικά έσοδα το 2015 ήταν κατά 750 εκατ. ευρώ.

«Πού την βλέπετε ακριβώς την επιτυχία κ. Τσίπρα;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιχειρώντας να απαντήσει στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα σημείωσε: «Με κατηγορήσατε ότι εκλέγομαι στα βόρεια προάστια, όμως εξελέγην με 171 χιλιάδες ψήφους σε μια ανοιχτή εκλογή».

«Αντίθετα εσείς» είπε προς τον κ. Τσίπρα, «πήρατε το δαχτυλίδι και εκλεγήκατε από ένα συνέδριο 800 ατόμων».

Αναφέρθηκε δε στο θέμα των διορισμών λέγοντας «Να μην μιλάτε εσείς κύριε Κατρούγκαλε για επαναπροσλήψεις γιατί ακόμα δεν δώσατε απαντήσεις για τα ιδιωτικά συμφωνητικά».

«Και εμείς κάναμε διορισμούς με κομματικά κριτήρια, δεν το έκρυψα και ήμουνα από αυτούς που δημόσια είχα ασκήσει κριτική στη λογική των ποσοστώσεων», παραδέχτηκε ωστόσο.