ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Ασφαλιστικό: Τσακαλώτος - Σας ζητήσανε νέα μέτρα και εσείς είπατε «yes please»

Βουλή - Ασφαλιστικό: Τσακαλώτος - Σας ζητήσανε νέα μέτρα και εσείς είπατε «yes please»

Βολές κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στη για το νέο ασφαλιστικό, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε χρησιμοποιείτε τη γλώσσα των Αμερικανών ρεπουμπλικάνων, όταν θεωρείτε την «αναδιανομή», «ταξικό μίσος».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην άποψη, ότι έως το 2014 το Ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο, ο υπουργός Οικονομικών επικαλέστηκε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, σύμφωνα με την οποία, η συνταξιοδοτική δαπάνη έφθανε το 17% του ΑΕΠ, την ώρα που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 8% και στο 9% του ΑΕΠ, και η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα λάβει νέα μέτρα.

«Αν δεν είναι έτσι, να κάνετε μήνυση στο Δ.Ν.Τ., γιατί λέει όχι μόνο ότι σας ζήτησε νέα μέτρα, αλλά και εσείς είπατε "yes please"» είπε απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Τσακαλώτος.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί, η μερική απασχόληση και η μαύρη εργασία, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, αλλά οι καλές δουλειές με καλούς μισθούς και η ελεγχόμενη αγορά εργασίας που δημιουργεί έσοδα για το ασφαλιστικό.

«Εμείς θέλουμε ανάπτυξη με ισότητα και αποτελεσματικότητα. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι και το περιβάλλον αποτελούν πλούτο, εμείς δεν επιλέγουμε να μειώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις και η διαφορά μας είναι κρυστάλλινη» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Σχετικές ειδήσεις