ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπλόκο της κυβέρνησης στην απόβαση των τρακτέρ στην Αθήνα

Μπλόκο της κυβέρνησης στην απόβαση των τρακτέρ στην Αθήνα

«Υπάρχουν νόμοι και κανόνες, νομίζω ότι η Τροχαία θα λάβει τα μέτρα της». Με αυτή τη φράση η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη υπονόησε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση την κάθοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ – ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Μάλιστα, η κ. Γεροβασίλη προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ξεκαθαρίζοντας ότι «ο διάλογος με τους αγρότες δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση».

Επί της ουσίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υποχωρήσει σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, γεγονός που συνεπάγεται ότι τα πράγματα οδηγούνται σε νέο αδιέξοδο.

«Στόχος μας είναι οι βέλτιστες λύσεις και αυτός πρέπει να είναι και ο στόχος του αγροτικού κόσμου, που πρέπει να απομονώσει αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον αγώνα τους», επανέλαβε η κ. Γεροβασίλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που καπηλεύονται τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

«Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των Θεσμών»

Αναφερόμενη, εξάλλου, στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, η Όλγα Γεροβασίλη είπε: «Είναι σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι όλη η διαδικασία οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο διάστημα καθώς ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο».

Και πρόσθεσε: «Οι εστίες αστάθειας πολλαπλασιάζονται και δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης. Οι όποιες διάφορες μπορούν και πρέπει να γεφυρωθούν. Η μπάλα είναι στο γήπεδο των Θεσμών».

«Θα είμαστε έτοιμοι για τα hotspots»

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη στις 18 Φεβρουαρίου για τα hotspots, «αλλά πρέπει και η Ευρώπη και η Τουρκία να είναι συνεπείς».

Σχετικές ειδήσεις