ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποίηση αγροτών: Δεν κατεβαίνουν στην Αθήνα, Τέμπη και Προμαχώνας

Κινητοποίηση αγροτών: Δεν κατεβαίνουν στην Αθήνα, Τέμπη και Προμαχώνας

Για να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και όχι για να διαδηλώσουν, θα κατέβουν στην Αθήνα οι αγρότες τωνΤεμπών. Αρνητική είναι η απόφαση και του μπλόκου του Προμαχώνα για κάθοδο στο Σύνταγμα.

Οι αγρότες των Τεμπών διαφωνούν με τη δυναμική κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή (12/02) στο Σύνταγμα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός τους, Τριαντάφυλλος Τσινούλης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Τσινούλης τόνισε ότι θα μεταβούν στην Αθήνα όχι για να διαδηλώσουν αλλά για να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Διαφωνούμε στο να πάμε να κάνουμε τη διαμαρτυρία στην Αθήνα και να κάνουμε σκηνάκια», δήλωσε και πρόσθεσε: «στην Αθήνα θα πάμε να κάνουμε διαπραγμάτευση και να τελειώσουμε τη διαδικασία αυτή. Θα καθήσουμε να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό».

Σε ερώτηση, αν έχει δημιουργηθεί ρήγμα στο αγροτικό μέτωπο με δεδομένο ότι οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών δεν συμμετείχαν στη συνάντηση που έγινε στη Νίκαια, ο κ. Τσινούλης απάντησε αρνητικά και τόνισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι κοινά.

Απαντώντας στο ερώτημα αν μπορεί να γίνει η διαπραγμάτευση χωρίς να αποσυρθούν από το τραπέζι οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό ο κ. Τσινούλης είπε: «κανονικά πρέπει να αποσυρθεί ο νόμος, αλλά εφόσον δεν τον αποσύρει η κυβέρνηση μπορούμε να τους στείλουμε τα αιτήματά μας και να τα δουν οι τεχνοκράτες, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα επάνω στον αγροτικό τομέα. Θα καθήσουν να τα δούνε και θα μας καλέσουν εφόσον έχουμε καλή γραμμή και καλή θέληση να καθήσουμε να μιλήσουμε σ΄ αυτό το πλάνο».

Παράλληλα, από τις 12 σήμερα (09/02) το μεσημέρι κλείνει επ' αόριστον το μπλόκο των Τεμπών, ενώ αντιπροσωπείατων αγροτών θα δώσει το «παρών» στη μια το μεσημέρι στον Προμαχώνα όπου έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συναντηση μπλόκων.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα θα κατηφορίσουν προς Αθήνα, καθώς διαφωνούν με την απόφαση που έλαβαν τα 68 μπλόκα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας.

Την ίδια ώρα η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, μέσω του επικεφαλής της Χρήστου Γκόντια, ανακοίνωσε ότι τα μέλη της δεν επιθυμούν κάθοδο στην πρωτεύουσα. Αφήνουν, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συνάντησης των εκπροσώπων του κλάδου, στην Αθήνα, τη Δευτέρα ή την Τρίτη.