ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθανασίου: Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τους ερασιτεχνισμούς στο ασφαλιστικό

Αθανασίου: Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τους ερασιτεχνισμούς στο ασφαλιστικό

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου προέβη σήμερα, Τρίτη (09/02/2016) σε δήλωση σχετικά με το ασφαλιστικό των νομικών επαγγελμάτων, στην οποία, μεταξύ των άλλων, αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει τους ερασιτεχνισμούς στο Ασφαλιστικό.

Ειδικότερα, ο κ. Αθανασίου δήλωσε:

«Τα νομικά επαγγέλματα στη χώρα μας αντιμετωπίζουν ιδιαιτερότητες, που καθιστούν την άσκησή τους ιδιαίτερα δυσχερή. Οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι και οι δικαστικοί επιμελητές δικαιούνται να αξιώνουν από την Πολιτεία να τους αντιμετωπίζει σαν συνλειτουργούς στην απονομή της Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση, σήμερα, πρέπει να αναγνωρίσει έμπρακτα το θεσμικό τους ρόλο.

Ο ρόλος αυτός εμπεριέχει το στοιχείο της επιστημονικής τους ανεξαρτησίας και της ασφάλειας στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, παράγοντες που, για τον ελεύθερο επαγγελματία, στηρίζονται στην οικονομική του ευρωστία.

Συνεπώς, είναι υποχρέωση της Πολιτείας να λαμβάνει τις αποφάσεις της μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η δε κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει τα διχαστικά διλήμματα και τους ερασιτεχνισμούς στο ασφαλιστικό. Η εμμονή σε αδιέξοδες λύσεις είναι εθνικά επιζήμια».

Σχετικές ειδήσεις