Τηλεοπτικές άδειες - Λαϊκή Ενότητα: Η κυβέρνηση ξαναμοιράζει την τράπουλα της διαπλοκής

Newsroom Newsroom

Τηλεοπτικές άδειες - Λαϊκή Ενότητα: Η κυβέρνηση ξαναμοιράζει την τράπουλα της διαπλοκής

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αφορμή την υπερψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες, εξαπολύει σήμερα, Παρασκευή (12/02/2016) η Λαϊκή Ενότητα.

«Η παράκαμψη του ΕΣΡ για τη διαδικασία αδειοδότησης, παρά τη ρητή συνταγματική κατοχύρωση του ελεγκτικού του ρόλου, δείχνει ότι κατά βάση η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει τη διαδικασία δημοπράτησης των αδειών απλώς για να ξαναμοιράσει την τράπουλα της διαπλοκής», αναφέρει η ΛΑΕ σε ανακοίνωσή της.

«Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να σταματήσει. Όμως, η τροπολογία που ψήφισε χθες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε κανένα βαθμό δεν πρόκειται να χτυπήσει τη διαπλοκή και την κατευθυνόμενη πληροφόρηση. Απλώς, θα τις αναπαράξει με άλλο τρόπο», προσθέτει η ΛΑΕ.

Υπογραμμίζει δε: «Ο περιορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών είναι αυθαίρετος και μη αιτιολογημένος. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν μπορεί από μόνος του να εγγυηθεί αντικειμενική ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία. Η απουσία θεσμών δημοκρατικού κοινωνικού ελέγχου της ποιότητας της ενημέρωσης, επιτροπών δεοντολογίας και ποιότητας, η άρνηση κατοχύρωσης της πραγματικής ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων από παρεμβάσεις της ιδιοκτησίας των σταθμών, η έλλειψη σαφών κατευθύνσεων για το είδος των προγραμμάτων που θα εκπέμπονται, σημαίνουν ότι και τα 4 νέα κανάλια θα συνεχίσουν να προσφέρουν χειραγωγημένη ενημέρωση και κακής ποιότητας ψυχαγωγία».

«Μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης είναι ένα ριζικά νέο θεσμικό πλαίσιο που να κατοχυρώνει την τηλεοπτική ενημέρωση και ψυχαγωγία ως δημόσιο αγαθό και όχι ως εμπόρευμα», καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved