ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαγενά: Δεν έχουμε για την ανθρωπιστική κρίση και δίνουμε εκατομμύρια για το Μέγαρο

Βαγενά: Δεν έχουμε για την ανθρωπιστική κρίση και δίνουμε εκατομμύρια για το Μέγαρο

Στον ελληνικό λαό πηγαίνει ο «λογαριασμός» των κόκκινων δανείων του Μεγάρου Μουσικής, μετά την υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας, την Παρασκευή (12/02/2016) από τη Βουλή.

Έτσι, περνά στο ελληνικό Δημόσιο το κτηριακό συγκρότημα των 170.000 τ.μ., αλλά και οι οφειλές του Μεγάρου Μουσικής, οι οποίες ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το Δημόσιο έχει ήδη καταβάλει 59 εκατ. ευρώ για το Μέγαρο, από την κατάπτωση εγγυητικών, καθώς τα τρία δάνεια που είχε συνάψει το Μέγαρο ήταν με την εγγύηση του Δημοσίου.

Η πρόταση της μεταβίβασης της ακίνητης περιουσίας του Μεγάρου Μουσικής, είχε προκριθεί κατά τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ωστόσο δεν είχε ολοκληρωθεί και με συνεχείς σκανδαλώδεις τροπολογίες, απαλλάσσονταν από την προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας και αναστέλλονταν διοικητικές πράξεις σε βάρος του ιδρύματος, μεταξύ άλλων διευκολύνσεων.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση του Μεγάρου στο Δημόσιο με την τροπολογία, την οποία υπερψήφισαν επίσης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Κατά ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, ενώ Ποτάμι και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».

Εξαίρεση για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αποτέλεσε η Άννα Βαγενά, η οποία καταψήφισε την τροπολογία. Στην τοποθέτησή της στη Βουλή, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Τη στιγμή που δεν έχουμε χρήματα για να δώσουμε για την ανθρωπιστική κρίση, δίνουμε εκατομμύρια για τις ανάγκες του Μεγάρου».

Σχετικές ειδήσεις