ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής για Τούρκο αξιωματικό στα νησιά: Δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός

Κουρουμπλής για Τούρκο αξιωματικό στα νησιά: Δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός

Την παρουσία του Τούρκου αξιωματικού στα ελληνικά νησιά που θα αναλαμβάνει την επαναεισδοχή των προσσφύγων πίσω στη Τουρκία, σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Είναι μια συμφωνία, εφόσον υλοποιηθεί, προκειμένου να επιστρέφουν οι μετανάστες αυτοί στην Τουρκία. Δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, η συμφωνία αυτή θα διευκολύνει την κατάσταση. Ελπίζω πως θα υλοποιηθεί, αν και έχω επιφυλάξεις», ήταν η θέση που εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη είναι η ντροπή της Ευρώπης. Στα παιδιά που ζουν αυτές τις στιγμές, οι Ευρωπαίοι κατασταλάζουν μίσος στις ψυχές τους», τόνισε ο υπουργός και παραδέχθηκε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να φύγουν.

Τόνισε επίσης πως καθώς τα χωράφια εκεί είναι ιδιωτικά και καλλιεργήσιμα, το κράτος δεν μπορεί για παράδειγμα να ρίξει χαλίκι.

Η Ειδομένη δεν είναι εύκολο να αδειάσει γιατί δεν μπορεί να τους πάρει κανείς με το ζόρι, όπου και να τους πάμε, αυτοί επιδιώκουν να φύγουν, πρόσθεσε και τόνισε: «Έχουν στο μυαλό τους να φύγουν από την Ελλάδα της ύφεσης και όταν έχουν κάτι στο μυαλό τους δεν μπορείς να το βγάλεις εύκολα». Ελάχιστοι πείθονται, παραδέχτηκε, και όσοι μεταφέρονται στα κέντρα φιλοξενίας, επιστρέφουν ξανά στην Ειδομένη.

Σχετικές ειδήσεις