ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Newsbomb - Αποσοβήθηκε στο παρά πέντε η κυβερνητική κρίση

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Newsbomb - Αποσοβήθηκε στο παρά πέντε η κυβερνητική κρίση

Μετά την επίσκεψη του Νίκου Παππά στο σπίτι του Πάνου Καμμένου οι δύο πλευρές φαίνεται να βρίσκουν ένα κοινό τόπο συνεννόησης - Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Εξομαλύνονται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr οι σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο πλευρών από το ολίσθημα του Γιάννη Μουζάλα να αποκαλέσει τα Σκόπια... «Μακεδονία»!

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος επικοινώνησαν τηλεφωνικά δίνοντας αμοιβαίες εξηγήσεις. Το θέμα ωστόσο δεν έχει κλείσει αλλά βρέθηκε η φόρμουλα για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης και της πολιτικής αστάθειας σε αυτό το κρίσιμο σημείο για τα εθνικά θέματα.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχαν το μεσημέρι συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει ανένδοτος και να ζητά το «κεφάλι» του Γιάννη Μουζάλα, υποστηρίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ δεν μπορούν να δεχτούν το σοβαρότατο λάθος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικράτησε πανικός και ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι επικοινωνίας μεταξύ των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.

Λίγο μετά τις 21:00 ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και ο κ. Τέρενς Κουίκ μετέβησαν στο σπίτι του Πάνου Καμμένου προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές και να λυθεί η... παρεξήγηση.

Αρχικά, καμία από τις δύο πλευρές δεν υποχωρούσε. Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είχε δώσει τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τις 09:00 το πρωί προκειμένου να διώξει τον Γιάννη Μουζάλα. Ο πρωθυπουργός ωστόσο ήταν ανένδοτος και ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται σε αυτό το κρίσιμο σημείο για τα εθνικά θέματα και μόλις μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής να φεύγει ο κορυφαίος υπουργός για το προσφυγικό.

Λίγο πριν τις 22:30 το βράδυ βγήκε λευκός καπνός από το σπίτι του Πάνου Καμμένου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις.

Όπως αναφέραμε όμως, το θέμα δεν έχει κλείσει και οι δύο εταίροι αναμένεται να συζητήσουν ξανά το θέμα μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό και την επιστροφή του κ. Καμμένου από τις ΗΠΑ. Τσίπρας και Καμμένος άλλωστε έχουν προγραμματισμένη συνάντηση για να συζητήσουν και το θέμα της διαφθοράς.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό: «Ό,τι έχω δηλώσει δημόσια ισχύει, δεν αλλάζω θέσεις. Αύριο η ΚΟ των ΑΝΕΛ, η παραίτηση Μουζάλα προϋπόθεση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο να γίνει ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος το αμέσως επόμενο διάστημα. Άλλωστε ο μήνας Μάρτιος έχει χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα ως μήνας αξιολόγησης, ενώ θα πρέπει να φανεί προς τα εξώ ότι οι δύο εταίροι προχώρησαν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις για να αποφευχθεί η κυβερνητική κρίση.