ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητική κρίση LIVE: Καμμένος: Φεύγω! Τσίπρας: Δεν κάνω πίσω

Κυβερνητική κρίση LIVE: Καμμένος: Φεύγω! Τσίπρας: Δεν κάνω πίσω

Στο σπίτι του Καμμένου ο Νίκος Παππάς για να αποφευχθεί η ολική ρήξη – Τελεσίγραφο Καμμένου για να φύγει ο Μουζάλας μέχρι τις 09:00 το πρωί - Σενάρια για διεύρυνση κυβερνητικού σχήματος με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι - Αποφασισμένος για ηρωική έξοδο ο Καμμένος -ΔΕΙΤΕ LIVE ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σε τροχιά ρήξης βρίσκονται ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά το ολίσθημα του Γιάννη Μουζάλα να αποκαλέσει τα Σκόπια... «Μακεδονία»!

Τις τελευταίες ώρες το παρασκήνιο είναι πλούσιο και σύμφωνα με πληροφορίες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ οδηγούνται σε διαζύγιο. Όλα πλέον είναι ανοικτά.

Οι φήμες φουντώνουν για παραίτηση Καμμένου και αποχώρηση των ΑΝΕΛ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται αποφασισμένος να κρατήσει τον Γιάννη Μουζάλα παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, φέρεται διατεθειμένος να υποβάλει την παραίτησή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας επικρατεί αναβρασμός με φήμες να επιμένουν ότι οι συνεργάτες του κ. Πάνου Καμμένου να μαζεύουν ήδη τα πράγματά τους από το κτήριο του Πενταγώνου.

Ο κ. Καμμένος δεν φαίνεται να μπλοφάρει, ενώ έχει διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου «ή ο Μουζάλας ή εγώ... Μέχρι την Πέμπτη».

Στο μέγαρο Μαξίμου επικρατεί πανικός ενώ στο παρασκήνιο διεξάγονται απίστευτες ζυμώσεις και σενάρια επί χάρτου για τη διαχείριση της κρίσης.

Οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες είναι δραματικές, με κορυφαία στελέχη των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης να είναι σε συνεχείς επαφές για να αποτραπεί η ολική ρήξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 21:00 ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και ο κ. Τέρενς Κουίκ μετέβησαν στο σπίτι του Πάνου Καμμένου προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές και να λυθεί η... παρεξήγηση.

Ωστόσο, καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται να υποχωρεί. Από τη μία ο Καμμένος ζητά το «κεφάλι» του Γιάννη Μουζάλα απειλώντας ότι θα φύγει και από την άλλη ο Τσίπρας διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει και πως αν φύγει ο Πάνος Καμμένος θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα ενέργειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΥΖΑΛΑ

Σε ενδεχόμενο αποχώρησης Καμμένου εξετάζεται πολύ σοβαρά η διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν αποκλείεται και η προσέγγιση με την Ένωση Κεντρώων για συμμετοχή στον κυβερνητικό σχηματισμό.

Οποιαδήποτε επαφή με το Ποτάμι προς το παρόν αποκλείεται.

Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε ότι το Μαξίμου ευελπιστεί ότι οι εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής θα είναι τέτοιες που θα επιτρέψουν στον πρωθυπουργό να λειτουργήσει πυροσβεστικά απέναντι στην εμμονή του Καμμένου.

Ήδη στο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός και δεν αποκλείονται ραγδαίες εξελίξεις...

Σχετικές ειδήσεις